Olivás, zöldfűszeres grissini

Megosztás:

A cukorbetegek is nassolhatnak. Méghozzá olyat is, ami finom és ízletes. Persze csak mértékkel, de ez mindenkire igaz.

Hozzávalók (20 darabhoz)

  • 100 g teljes kiőrlésű iszt
  • 100 g tönkölybúzaliszt
  • 2 ek olivaolaj
  • 250 g natúr joghurt
  • 1 dl víz
  • 3 g szárított élesztő
  • friss koriander, bazsalikom, kakukkfű
  • pár szem olivabogyó

Elkészítés

A liszteket keverjük el a sóval és az élesztővel, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a natúr joghurtot, a feldarabolt olívabogyókat és az apróra vágott zöldfűszereket.

Lassan adagoljunk hozzá vizet és gyúrjuk össze a tésztánkat, amit utána 1 órán át szobahőmérsékleten hagyunk állni. Ha megkelt a tészta, lisztezett vágódeszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra és csíkozzuk fel.

Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 220°C-on, kb. 15 perc alatt megsül.

Tápanyagtartalom (1 db)

  • Energia: 55 kcal
  • Fehérje: 2 g
  • Zsír: 2 g
  • Szénhidrát: 7 g
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük