Puszedli

Megosztás:
Forrás: diabetes.hu
1 darab energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
98 kcal 2 g 7 g 8 g

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 80 g tönkölybúza-finomliszt,
  • 70 g vaj vagy margarin,
  • 60 g eritrit,
  • 50 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
  • 50 g darált dió (helyettesíthető mogyoróval, mandulával),
  • 20 g natúr habtejszín,
  • 10 g citromhéj,
  • 2 db tojás (nagy),
  • 1 ek. mézeskalács-fűszerkeverék,
  • 2 kk. vaníliaaroma,
  • 1 kk. szódabikarbóna,
  • csipet só.

A mázhoz:

  • 100 g étcsokoládé,
  • 1 ek. olívaolaj vagy margarin.

A recept elkészítése

Egy tálba tegyük bele a kétféle lisztet, a csipet sót, a szódabikarbónát, a mézeskalácsfűszert, a reszelt citromhéjat, és alaposan összekeverjük. A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, az eritritet, a vaníliaaromát és a habtejszínt, simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és keverőkanállal alaposan összekeverjük, lefóliázzuk a tálat, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Közvetlenül sütés előtt vegyük ki a tálat a hűtőből, majd nedves kézzel formázzunk nagyobb diónyi golyókat a masszából, és egymástól kicsit távolabb helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokoládéba mártjuk: A csokoládét összetördeljük egy fémtálba, hozzáadjuk az olajat, gőzfürdő fölött, kevergetve felolvasztjuk. Ezután a villát a puszedli aljába szúrjuk, majd belemártjuk az olvasztott csokoládéba, a felesleget hagyjuk lefolyni. Óvatosan visszatesszük a sütőpapírra, és szobahőmérsékleten hagyjuk száradni. Száraz, hűvös helyen, letakarva hosszabb ideig eltartható. Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek és finomabb, valamit még puhább lesz.

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük