Almás céklaleves fahéjas párolt almakockákkal

Megosztás:
Forrás: diabetes.hu
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
119 kcal 2 g 6 g 12 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g cékla,
  • 200 g alma,
  • 100 g kókuszkrém (vagy növényi főzőtejszín),
  • 40 g vöröshagyma,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 20 ml almaecet,
  • 1 tk. só,
  • 1 kk. őrölt kömény,
  • 1 kk. őrölt fahéj,
  • energiamentes édesítőszer.

A levesbetéthez:

  • 100 g alma,
  • 1 tk. olívaolaj,
  • 1 kk. stevia-eritrit keverék,
  • 1 kk. őrölt fahéj.

A díszítéshez:

  • 40 ml natúr főzőtejszín (10%-os) vagy növényi tejszínalternatíva.

A recept elkészítése

A céklát meghámozzuk, kisebb kockákra vágva puhára főzzük sós, köménymagos, ecetes és ízlés szerint édesített vízben, majd leszűrjük, de a levét felfogjuk! Az almát meghámozzuk, ezt is kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát az olívaolajon pároljuk. Utána hozzáadjuk az almát, megszórjuk a fahéjjal, és fedő alatt puhára pároljuk, közben egyszer-kétszer megkeverjük. Amikor az alma is megpuhult, rárakjuk a puha céklát és botmixerrel teljesen pépesre dolgozzuk. Felöntjük a cékla levével – ha kell, kiegészítjük vízzel –, majd hozzáadjuk a kókuszkrémet. 1-2 perc alatt összeforraljuk a levesünket. Közben elkészítjük a fahéjas párolt almakockákat: Az almát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. Az olívaolajjal együtt puhára pároljuk, majd megszórjuk az édesítővel és a fahéjjal, közben 2-3-szor átkavarjuk. A kiszedett leves közepére halmazunk az almakockákból, körbecsurgatjuk egy evőkanál tejszínnel, majd a villa élével a kört a tányér széle felé húzva megmintázzuk.

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük