Diabetikus almás pite – múltidéző finomság egészségesen

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Egy múltidéző desszert, amely diabetikus!

Hozzávalók (12 szelethez)

  •  300 g zabpehelyliszt
  •  1 csomag sütőpor
  •  100 g eritrit
  •  3-4 ek görög joghurt
  •  50 g vaj
  •  1 db citrom
  •  1 db tojás
  •  1,5 kg alma
  •  2 ek zabkorpa
  •  fahéj

Elkészítés

  1. A meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk.
  2. Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásával, és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk. Fél órán keresztül hűtőben pihentetjük a tésztánkat.
  3. Miután pihent a tészta, a felét normál tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajjal kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
  4. A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával, majd a kifacsart, fahéjjal ízesített almás tölteléket ráhalmozzuk.
  5. Kinyújtjuk a tészta másik felét is, majd ráborítjuk az alma tetejére.
  6. Megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy ki tudjon jönni az alma gőze.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben, kb.30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Energia- és tápanyagtartalom (1 szeletben)

  • Energia: 218 kcal
  • Szénhidrát: 37 g
  • Fehérje: 5 g
  • Zsír: 6 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük