Diabetikus almás pite – múltidéző finomság egészségesen
- Gasztro
- 2025. október 17.
Egy múltidéző desszert, amely diabetikus!
Hozzávalók (12 szelethez)
- 300 g zabpehelyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 100 g eritrit
- 3-4 ek görög joghurt
- 50 g vaj
- 1 db citrom
- 1 db tojás
- 1,5 kg alma
- 2 ek zabkorpa
- fahéj
Elkészítés
- A meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk.
- Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásával, és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk. Fél órán keresztül hűtőben pihentetjük a tésztánkat.
- Miután pihent a tészta, a felét normál tepsi nagyságúra nyújtjuk, és vajjal kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
- A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával, majd a kifacsart, fahéjjal ízesített almás tölteléket ráhalmozzuk.
- Kinyújtjuk a tészta másik felét is, majd ráborítjuk az alma tetejére.
- Megkenjük tojássárgájával, és villával megszurkáljuk, hogy ki tudjon jönni az alma gőze.
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb.30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Energia- és tápanyagtartalom (1 szeletben)
- Energia: 218 kcal
- Szénhidrát: 37 g
- Fehérje: 5 g
- Zsír: 6 g
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
- Vérvétel, értékek, határszámok – a diabétesz diagnózisa érthetően
- Figyelmeztetés cukorbetegeknek: a ketoacidózis jelei és teendők
- Diabéteszes ketoacidózis: mikor válik életveszélyessé a cukorbetegség?
- Diétás, mégis ünnepi: így készül a cukormentes kuglóf
- Apróságok, amik elronthatják a gyógyszeres kezelést
- 2-es típusú cukorbetegség: 10 életmódtipp a mindennapokhoz
2025. december 25.
Karácsony ünnepe
2025. december 24.
Egy csendes pillanat karácsonyra
2025. december 24.
Karácsony előestéje
2025. december 23.
Az ébredés utáni éhség titkai – mit mondanak a szakértők?
2025. december 23.
Túlsúly és egészség: hogyan csökkenthetjük a daganatveszélyt?
2025. december 23.