Diétás, mégis ünnepi: így készül a cukormentes kuglóf

Megosztás:

Cukormentes kuglóf, ami nem csak diétázóknak ideális. Fűszeres, narancsos ízvilág, igazi ünnepi hangulat minden falatban.

🍰 Az ünnepi ízekről akkor sem kell lemondani, ha igyekszünk kerülni a hozzáadott cukrot. Egy kis átalakítással a klasszikus kuglóf könnyebb, mégis ugyanolyan finom lehet – sőt, sokak számára még szerethetőbb is.

Ez a cukormentes változat nemcsak a cukorbetegeknek vagy diétázóknak ideális, hanem mindenkinek, aki tudatosabban szeretné élvezni az ünnepi édességeket, anélkül hogy lemondana a karácsonyi ízekről 🎄✨

🧺 Hozzávalók (1 kuglófhoz)

🥚 3 tojás
🌾 150 g teljes kiőrlésű liszt
🌾 50 g finomliszt
🎂 1 csomag sütőpor
🍂 1 teáskanál őrölt fahéj
🫚 ½ teáskanál őrölt gyömbér
🌰 1 csipet őrölt szegfűszeg
🧂 1 csipet só
🧈 100 g vaj vagy kókuszolaj
🥛 120 ml natúr joghurt
🍬 80–100 g eritrit vagy eritrit–stevia keverék
🍊 1 kezeletlen narancs reszelt héja
🍫 1 marék cukormentes étcsokoládé-darab vagy darált dió (elhagyható)

👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre

1️⃣ A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá.
2️⃣ A sárgájákat keverjük habosra az eritrittel, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat vagy kókuszolajat, a joghurtot és a narancshéjat.
3️⃣ Egy másik tálban vegyítsük a liszteket, a sütőport és a fűszereket.

4️⃣ A száraz hozzávalókat fokozatosan keverjük a nedves masszához, majd óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a tojásfehérjehabot.
👉 Ha szeretnénk, a végén jöhet a csokoládé vagy a dió.

5️⃣ A tésztát vajjal kikent, lisztezett kuglófformába öntjük, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük.
🔍 Tűpróbával ellenőrizzük!

Hagyjuk a formában hűlni, majd kiborítjuk, és tálalás előtt megszórhatjuk egy kevés porrá őrölt eritrittel

Forrás: egeszsegkalauz.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük