Hajdina reggeli gabonapehely

Megosztás:

Tarts egy kis szünetet a klasszikus zabpehely reggelivel, és dobd fel a dolgokat!

Ez a tál az édes és a sós, a krémes és a ropogós tökéletes kombinációját nyújtja. Miután ezzel kezdte a napját, energikusnak fogja érezni magát, és egész délelőtt jóllakott marad.

Hajdinakása – a bajnokok reggelije!

A hajdina diós ízű, állaga pedig a főzési időtől függően lehet enyhén ropogós vagy krémes.

A quinoahoz hasonlóan a hajdina is álmag, vagyis technikailag mag, ezért van jellegzetesen diós íze, és emiatt több fehérjét is tartalmaz, mint a legtöbb gabona. Ugyanakkor mivel kinézetre és főzés szempontjából a gabonákra emlékeztet, ugyanúgy használhatjuk, mint a zabot vagy a rizst.

A hajdina magas rost- és rezisztens keményítőtartalommal rendelkezik, ami lassítja a vércukorszint-emelkedést – vagyis alacsonyabb vércukorszintet eredményezhet.

A hajdina rutin nevű vegyületet is tartalmaz, amely antioxidáns, gyulladáscsökkentő és érvédő hatással bír. A rutin hozzájárul a jobb vércukorszint-szabályozáshoz, erősebb erekhez és alacsonyabb gyulladásszinthez, többek között!

A titkos összetevő, amiről nem is tudtad, hogy szükséged van rá a reggelinél

Bár első pillantásra furcsának tűnhet, a vajtököt erre az ételre találták ki. Bízz bennünk! A sütőtök természetes édessége tökéletesen párosul az almával, a datolyával és a tetejére szórt tökmaggal.

A tök rengeteg A-vitamint tartalmaz, valamint némi C-vitamint, káliumot és rostot, valamint kisebb adagokban más vitaminokat és ásványi anyagokat is.

Tudod, mit mondanak a napi egy almáról

A régi mondás, miszerint „napi egy alma távol tartja az orvost” nem légből kapott! Való igaz, hogy az alma csökkenti a betegségek kockázatát és elősegíti az egészséget.

Egy több mint 228 000 résztvevővel végzett 5 prospektív kohorszvizsgálat metaanalízise kimutatta, hogy azoknál az embereknél, akik a legtöbb almát fogyasztották, 18%-kal alacsonyabb volt a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata.

Az apróra vágott nyers almát a hajdina tetejére is tehetjük, ha friss, ropogós textúrát szeretnénk, vagy a hajdinába főzhetjük, hogy puha és zsenge legyen. Bármelyik módon finom!

Tökmagok

A magvak tápanyag-erőművek, és a tökmagok határozottan kiérdemlik ezt a címkét. Különösen sok ásványi anyagot tartalmaznak, például magnéziumot, cinket, vasat és foszfort. Már egy evőkanálnyi mag a reggeliző tál tetejére szórva egy kis extra ropogást, fehérjét és zsírt ad, hogy az étkezés még kielégítőbb legyen.

Forrás: Mastering Diabetes

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük