Harcsafilé kókusztejes lime mártással, rizstésztával

Megosztás:

Hozzávalók

  • 40 dkg harcsafilé
  • 3 dl kókusztej
  • 4 db lime
  • 4 db (thai) citromfű
  • ½ fej hagyma
  • 1 cs koriander zöld
  • 20 dkg rizstészta
  • 1 dl olaj  só

Elkészítés

A kókusztejet egy kis lábosba öntjük, megsózzuk. Beletesszük a 3-4 darabra vágott hagymát, nagyobb darabokra tördelt citromfüvet, 2 lime levét, és összeforraljuk. A hal szeleteket megsózzuk, serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. A rizstésztát forrásban lévő, sós vízbe tesszük, kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük. A rizstészta köretet, és a megsült halfilét a kókusztejes mártással meglocsoljuk, és az ízben is kiválóan harmonizáló korianderrel díszítjük.

Forrás: dietabc.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük