Karácsonyi káposzta

Megosztás:
Forrás: diabetes.hu
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
337 kcal 24 g 18 g 20 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 600 g savanyú káposzta,
  • 200 g filézett pulykacombszelet,
  • 160 g füstölt filézett pulykacomb,
  • 100 g paradicsom,
  • 100 g tv paprika,
  • 100 g gersli,
  • 40 g apróra vágott bacon,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma.

A recept elkészítése

A gerslit felhasználás előtt legalább fél órát áztassuk be meleg vízbe, majd szűrjük le. Lábasban készítjük el a káposztát. A lábas aljára kevés vizet öntünk, lerakjuk az apróra vágott bacon felével, majd az alábbi rétegek következnek: – savanyú káposzta – pulykacomb – karikára vágott zöldségek (vöröshagyma, zöldpaprika, paradicsom) – lecsepegtetett gersli – savanyú káposzta – füstölt pulykacomb – karikára vágott zöldségek – savanyú káposzta –, a teteje az apróra vágott baconszeletekkel zárul. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sót nem kell használni, mert a savanyú káposzta és a füstölt hús is sós. Kis fokozaton 3-4 órán át főzzük.

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük