Karácsonyi mákos kifli újragondolva

Megosztás:
Forrás: diabetes.hu
1 darab energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
237 kcal 5 g 15 g 25 g

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 150 g búzafinomliszt,
  • 150 g margarin,
  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 50 ml tej,
  • 25 g eritrit,
  • 14 g élesztő (friss),
  • 1 db kisebb tojás,
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna.

A töltelékhez:

  • 120 g cukormentes meggybefőtt (vagy fagyasztott meggy),
  • 100 g sült sütőtök,
  • 40 g eritrit,
  • 30 g darált mák,
  • 5 g útifűmaghéj,
  • 1 kk. fahéj,
  • 1 kk. narancshéj.

A tetejére:

  • 1 db kisebb tojás.

A recept elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, a sót, az eritritet és a tejben felfuttatott élesztőt (az elmorzsolt élesztőt elkeverjük a kézmeleg langyos tejben és megvárjuk, hogy kétszeres mennyiségűre nőjön). Jól összegyúrjuk, és 40 percet pihentetjük. A meggyet és a sütőtököt villával összetörjük, hozzáöntjük a darált mákot és az útifűmaghéjat. Eritrittel, narancshéjjal és fahéjjal ízesítjük, majd 10 percig pihentetjük. A tésztát átgyúrjuk, 10 részre osztjuk, kis gombócokat gyúrunk belőlük, majd letakarjuk pihenni 15 percet. A gombócokat kinyújtjuk, megkenjük a tökös-mákos-meggyes töltelékkel, és feltekerve kiflit formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és lekenjük a kikevert tojással. A kiflik oldalait hústűvel megszurkáljuk, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük