Lángos – sütőben készítve, fehérjedús változatban

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Nyáron, a strandolás és a vízparti pihenés közben mindenkit csábít a finom lángos illata, ám a cukorbeteg étrendbe nehezen illeszthető be, hiszen túl sok finomított szénhidrátot, zsírt és sót tartalmaz. Szögi Mónika a Cukorbetegközpont - Prima Medica dietetikusa most egy otthon könnyen elkészíthető, egészségesebb lángos receptet mutat be, amit nyugodtan fogyaszthat!

Hozzávalók (4 db lángos)

  • 20 dkg túró
  • 4 tojás
  • 4 dkg zabpehelyliszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 nagy csipet só

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját keverjük össze a túróval, a sütőporral, a zabpehelyliszttel és egy kevés sóval.
  2. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd 3 részletben keverjük hozzá a masszához.
  3. A sütőpapírral bélelt tepsiben formázzunk 4 db, kb. 8-10 cm átmérőjű lángost, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.

EXTRA TIPP: Ha a tejfölös-sajtos lángos a kedvence, akkor feltétként tehet rá fokhagymás joghurtot vagy egy kevés reszelt light sajtot is.

Energia- és tápanyagtartalom 1 db lángosban

  • Energia: 187 kcal
  • Zsír: 9 g
  • Szénhidrát: 10 g
  • Fehérje: 16 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük