Paradicsomos cukkinikrémleves

Megosztás:

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 360 g tisztított, hámozott sárga színű cukkini – elkészíthető zöldből is
  • 1 fej tetszőleges hagyma, pl.: vöröshagyma, fehér hagyma
  • 100 g (sárga) burgonya
  • 2 közepes db paradicsom
  • 200 ml főzőtejszín
  • étolaj a zöldségek sütéséhez
  • 1 csapott teáskanál só
  • zöldfűszerek: petrezselyemzöld, kakukkfű, bazsalikom
  • 4 kávéskanál étolaj

Elkészítés

A cukkinit és a burgonyát meghámozzuk, a cukkinit kimagozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A megtisztított zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megpermetezzük étolajjal, majd sütés közben meghintjük sóval, amikor a burgonya majdnem puha, hozzáadjuk a hagymát és paradicsomot. A megsült paradicsom héját eltávolítjuk. Kevés víz és a főzőtejszín hozzáadásával simára turmixoljuk a sült zöldségeket a zöldfűszerek felével egy lábasban – a zöldfűszerek másik felét félretesszük a díszítéshez. Tűzre visszahelyezve még egyszer átmelegítjük, de nem forraljuk a levest, amit apróra vágott zöldfűszerekkel és olajjal megcsepegtetve tálalunk.

1 adag energia és tápanyagtartalma

Energia: 144 kcal
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 9 g
Fehérje: 4 g

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük