Pulykamáj zöldborsóval
- Gasztro
- 2025. október 18.
Hozzávalók
- 60 dkg pulykamáj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 50 dkg zöldborsó (mélyhűtött vagy konzerv)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dkg vaj
- 1 csokor vágott petrezselyem
Elkészítés
A májat megmossuk, vékonyabb csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a tejbe keverjük és beletesszük a májat. Legalább 1 órát pácoljuk. A zöldborsót sós vízben vagy gőzben megpároljuk (a konzervet lecsepegtetjük). A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Megforrósítjuk a vajat, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Lecsöpögtetjük a májat, a hagymához adjuk. Megpirítjuk, ha kész, megsózzuk. A zöldborsót jól lecsöpögtetjük, összekeverjük a hagymás májjal, a frissen vágott petrezselyemmel és összemelegítjük.
Forrás: WEBBeteg
- Vérvétel, értékek, határszámok – a diabétesz diagnózisa érthetően
- Figyelmeztetés cukorbetegeknek: a ketoacidózis jelei és teendők
- Diabéteszes ketoacidózis: mikor válik életveszélyessé a cukorbetegség?
- Diétás, mégis ünnepi: így készül a cukormentes kuglóf
- Apróságok, amik elronthatják a gyógyszeres kezelést
- 2-es típusú cukorbetegség: 10 életmódtipp a mindennapokhoz
2025. december 25.
Karácsony ünnepe
2025. december 24.
Egy csendes pillanat karácsonyra
2025. december 24.
Karácsony előestéje
2025. december 23.
Az ébredés utáni éhség titkai – mit mondanak a szakértők?
2025. december 23.
Túlsúly és egészség: hogyan csökkenthetjük a daganatveszélyt?
2025. december 23.