Sertéshússal töltött padlizsán – egészségesen, laktatóan, finoman

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Egészséges és laktató fogás: sertéshússal töltött padlizsán póréhagymával, tejföllel és sajttal. Könnyű elkészíteni, mégis különleges és finom.

🍆 Sertéshússal töltött padlizsán

Egészségesen finomat!

A töltött padlizsán egy olyan étel, ami egyszerre laktató, egészséges és igazán ízgazdag. A sovány sertéshúsnak, a póréhagymának és a friss rozmaringnak köszönhetően illatos és könnyű fogás készül, amely akár egy gyors hétköznapi vacsorának is tökéletes. 😍✨

🛒 Hozzávalók (2 főre)

  • 2 közepes padlizsán (kb. 50 dkg)
  • 20 dkg darált, sovány sertéshús
  • 1 póréhagyma
  • 1 korpás zsemle
  • 1 tojás
  • 2 szál friss rozmaring
  • 2 ek olaj
  • 100 g tejföl (12%)
  • 100 g reszelt Óvári sajt
  • só, bors ízlés szerint

👩‍🍳 Elkészítés

1. A padlizsán előkészítése

A padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikanalazzuk úgy, hogy kb. fél cm hús maradjon a héjon.
A kikapart padlizsánt és a póréhagymát apróra vágjuk, majd olajon megfuttatjuk.

Ezután hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg előbb kifehéredik, majd zsemleszínűre sül.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a megtisztított rozmaringgal. 🌿

2. A töltelék összeállítása

A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk és összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojást és a húsos masszát, majd alaposan összedolgozzuk. 🍞🥚

3. Töltés és sütés – első fázis

A félbevágott padlizsánokat megtöltjük a keverékkel, majd kivajazott tűzálló tálba helyezzük.
Fóliával lefedve 180°C-on 25–30 percig sütjük.

4. A finálé – tejföl, sajt, aranyszín

A fóliát levesszük, a tetejét tejföllel és reszelt sajttal megkenjük, majd további 15 percig sütjük, míg szép aranyszínű nem lesz. 😍🧀

🍽️ Jó étvágyat kívánunk!

Tápérték (1 adag):

  • Energia: 582 kcal
  • Fehérje: 38,2 g
  • Zsír: 30,6 g
  • Szénhidrát: 43,1 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük