Zöldséges tojásmuffin

Megosztás:

Ez a tojásmuffin azért lehet nyerő választás, mert a fűszerezéssel mindig kicsit változtathatunk rajta és változatossá teheti a reggelit.

Ráadásul gyorsan elkészülnek és bővelkednek fehérjében. Cukorbetegeknek jó alternatíva reggelikre, ugyanis némi zöldséggel és teljes kiőrlésű pékáruval kiegészítve egyenletes szénhidrátfelszívódást biztosít a magas fehérjetartalom és az alacsony zsiradéktartalomnak köszönhetően.

Hozzávalók 3 adaghoz

4 db tojás
4 szelet felkockázott csirkemell sonka
40 g reszelt trappista sajt
2 ek. görög joghurt
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 nagyobb db paradicsom
1 nagyobb db paprika
só, bors, zöldfűszerek
vaj a muffinformák kikenéséhez

Elkészítés

A tojásokat keverd ki a joghurttal, majd add hozzá a kockára vágott csirkemellet, a reszelt sajtot, a felkockázott paradicsomot, paprikát és a kinyomott/lereszelt fokhagymát.
Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel.
A muffinformákat vajazd ki és kanalazd bele a tojásos keveréket, összesen kb. 9 db muffin lesz.
180 °C-ra előmelegített sütőben légkeveréses funkción süsd aranybarnára kb. 10 perc alatt.

Energia- és tápanyagtartalom 1 adagra (kb. 3 db muffin)

Energia: 201 kcal
Zsír: 12,3 g
Szénhidrát: 4,3 g
Fehérje: 17,0 g
Rost: 1,2 g

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük