A tökéletes reggeli az inzulinrezisztencia ellen

Megosztás:

Az inzulinrezisztencia a 2-es típusú cukorbetegség előszobája, de jó hír, hogy visszafordítható. Elég hozzá a tudatosan megválasztott reggeli.

Az inzulinrezisztencia egyre gyakoribb jelenség. Ez az állapot gyakran megelőzi a 2-es típusú cukorbetegséget, és növeli a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a stroke kockázatát. Pedig megfelelő életmóddal és táplálkozással az inzulinrezisztencia visszafordítható – és a változást már a reggelinél elkezdhetjük.

Dr. Graham Simpson, az Eternity Medicine orvosigazgatója szerint az étkezés – főként a szénhidrátbevitel – kulcsszerepet játszik az inzulinválasz szabályozásában. Habár az edzés, a stresszkezelés, a pihentető alvás és bizonyos étrend-kiegészítők is fontosak, az étrend hatása a legerősebb. Amit viszont fontos megjegyezni, hogy nincs csodadiéta, mert a vegán, ketogén, alacsony szénhidráttartalmú vagy mediterrán étrend is lehet hatékony. A lényeg, hogy kerüljük a cukros italokat, fehér kenyeret, péksüteményeket és finomított szénhidrátokat.

A reggeli a kulcs

A reggeli kulcsfontosságú az inzulinrezisztencia elleni harcban. A sovány fehérjék (tojás, tofu, túró), egészséges zsírok (avokádó, diófélék) és rostban gazdag szénhidrátok (teljes kiőrlésű kenyér, gyümölcs, bab) fogyasztása javasolt a siker érdekében.

Dr. Simpson hozzáteszi, hogy reggel különösen fontos az alacsony glikémiás indexű ételek választása, mivel ekkor a szervezet inzulinszintje eleve magasabb. Emiatt kerülendők az édesített gabonapelyhek, muffinok, péksütemények, gyümölcslevek és cukrozott italok.

Egy jó reggeli önmagában nem csodaszer, de következetes szokássá válva segíthet stabilizálni a vércukorszintet – és akár négy hét alatt is pozitív változásokat hozhat.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük