Almás pite mindenkinek

Megosztás:

Az almás pitéről sem kell lemondania, csak minimális kompromisszumra lesz szükség.

A tésztához:

50 dkg teljes kiőrlésű liszt

25 dkg margarin

5 dkg édesítő (szokás és ízlés szerinti fajta)

1 tasak sütőpor

1 mokkáskanál vanília aroma, vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje

2 evőkanál zsírszegény tejföl

 

A töltelékhez:

2 kg alma (inkább savanykás fajta)

5 dkg édesítő

fahéj

citromhéj

6 dkg darált dió (allergia esetén elhagyható)

 

Elkészítés:

A liszttel morzsoljuk el a margarint, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Határozott mozdulatokkal gyúrjuk homogén tésztává, majd válasszuk ketté és fóliába csomagolva pihentessük egy órát, de legalább annyit, ameddig elkészül a töltelék.

A hámozott almát reszeljükle, majd adjuk hozzá a fűszereket és az édesítőt. Tegyük félre pihenni.

Vágjunk ki két sütőpapírt, amely pontosan akkora, mint a választott tepsi. Ezekre nyújtsuk ki a tésztákat. Az alsó tésztaréteget szurkáljuk meg villával és szórjuk rá a darált diót. Erre jöhet az alma, amit fontos alaposan kinyomkodni, ehhez a legjobb egy tésztaszűrő, majd a második tésztaréteg és a tetejére egy kis tojássárgája és újabb szurkálás a tésztán.

Előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt elkészül. Felvágás előtt érdemes pihentetni.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük