Cukorbetegbarát mézeskalács

Megosztás:

A karácsonyi asztal elengedhetetlen kelléke a mézeskalács, ám cukorbetegek számára nem ajánlott a hagyományos cukros-mézes, fehér liszttel készült változat elfogyasztása.

Hozzávalók (kb. 48 darabhoz)

150 g teljes kiőrlésű liszt
100 g finomliszt
70 g vaj
70 g eritrit
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
fahéj és csipet só
2 kisebb tojás + 1 tojás a kenéshez
1 kk szódabikarbóna
1-2 ek hideg víz, ha szükséges

Elkészítés

A liszteket ki kell mérni egy tálba, majd hozzáadni a szódabikarbónát és egy csipet sót. Egy másik tálban a puha vajat keverd össze az eritrittel, fűszerekkel, majd üsd bele a tojásokat és keverd csomómentesre. A lisztes adag közepébe formálj egy kis krátert, majd abba öntsd bele a tojásos masszát. Kézzel ruganyos tésztát gyúrj belőle, ha nem elég lágy, 1-2 evőkanál hideg vizet tehetsz hozzá. A tésztát lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kell kinyújtani, majd tetszőleges formákkal kiszúrni. A felvert tojással kend le a kiszúrt tésztaformákat, majd 180-200°C-on kb.5 perc alatt megsülnek a figurák.

Tápanyagtartalom (1 db mézeskalács):

energia: 31 kcal
fehérje: 1 g
zsír: 1 g
szénhidrát: 3 g

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük