Ezt mindenképp ki kell próbálnia!

Megosztás:
Forrás: diabetes.hu

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2025. évi versenyének témája a hagyományos receptek átalakítása az aktuális étkezési ajánlásoknak megfelelő formába, a régi ízek megőrzése mellett.

1 adag energia- és tápanyagtartalma (tészta nélkül):
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
376 kcal 29 g 15 g 28 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 280 g darált sertéscomb,
  • 200 ml sűrű paradicsomlé,
  • 100 ml 10%-os tejszín (vagy növényi alternatíva),
  • 16 db közepes kelkáposztalevél (150 g),
  • 8 ek. lencse (előző este áztassuk be!),
  • 4 ek. zabpehely,
  • 4 ek. 12%-os tejföl (vagy joghurt, vagy növényi alternatíva),
  • 1 db közepes vöröshagyma,
  • 1 db tojás,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 1 cs. petrezselyemzöld,
  • 1 tk. fűszerpaprika,
  • só,
  • őrölt bors,
  • őrölt fűszerkömény,
  • majoránna,
  • friss és szárított kapor,
  • diónyi vaj a jénai tál kikenéséhez (kiválthatjuk sütőpapír használatával is).

Egy fazékban őrölt köménnyel, majoránnával, sóval ízesített vizet forralunk, ebben 1-2 perc alatt előfőzzük a káposztaleveleket. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a darált húst, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, majd beletesszük a lencsét, a zabpelyhet, fűszerezzük csipetnyi szárított kaporral, petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a tojást, és jól összekeverjük. Megtöltjük a káposztaleveleket és egy jénai tálba sorakoztatjuk őket. Felöntjük paradicsomlével, tejszínnel úgy, hogy legalább félig ellepje a töltelékeket, majd a jénai tetejét ráborítjuk, és kb. 1-1,5 órát 150 fokra előmelegített sütőben sütjük. Az utolsó 10-15 percben vegyük le a jénai tetejét, hogy szépen megpiruljon a káposzta. Tejföllel, zöld kaporral tálaljuk.

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük