Gránátalmás pohárdesszert
- Gasztro
- 2025. augusztus 6.
Gluténmentes – tojásmentes – IR-kompatibilis
Hozzávalók (4 személyre)
- 80 g natúr joghurt
- 80 g light mascarpone
- 100 g sovány túró
- 100 g gránátalma
- 60 g gluténmentes zabpehely
- 4 csapott teáskanál xilit
- reszelt citromhéj
Elkészítés
A joghurtot, mascarponet és a túrót kézi habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, illetve az édesítőszert.Ezt követően megtisztítunk egy gránátalmát, és a magokból kimérünk 100 g-ot. Végül 4 átlátszó edénybe egyenletesen elosztva rétegezzük a hozzávalókat. Először a zabpelyhet helyezzük az edény aljára, majd a krémet és a legtetejére a gránátalmát. Ízlés szerint több réteget is kialakíthatunk.
Tápanyagtartalom (1 adagban):
- energia: 172 kcal
- fehérje: 8 g
- zsír: 6 g
- szénhidrát: 23 g
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
- Éjszakai hipoglikémia: a csendes veszély, amire érdemes odafigyelni
- Hét haláleset és több száz sérülés: hibás vércukormérőkre figyelmeztetnek
- Alacsony vércukorszint alvás közben – figyelmeztető jelek és megoldások
- CKM-szindróma: a krónikus betegségek halmozódása és a túlélés kilátásai
- Hajdina – a rostban és antioxidánsokban gazdag csoda
- Köles – a gluténmentes gabona, amely nem borítja fel a vércukorszintet
2025. december 14.
Fokhagymás camembert leves
2025. december 14.
Sokat elárul az egészségről a fenék formája
2025. december 13.
A vasárnapig megrendelt Gondosórát még karácsony előtt kézbesítik
2025. december 13.
Extrém teljesítmény a jövő cukorbeteg gyerekeiért
2025. december 13.
Csirkemáj rizottó
2025. december 13.