Házi müzliszelet
- Gasztro
 - 2025. május 20.
 - 31
 
                    Hozzávalók (10 db-hoz):
– 50 ml kókuszkrém
– 150 ml víz
– 5 g útifűmaghéj
– 5 g chia mag
– 1 db banán (150 g)
– 1 db alma (150 g)
– 30 g dió (durvára vágott)
– 100 g zabpehely (gluténmentes)
–  fűszerek ízlés szerint: fahéj, kardamom, reszelt citromhéj
Elkészítés:
A kókuszkrémet feloldjuk a vízben, beletesszük az útifűmaghéjat, a chia magot és állni hagyjuk őket. Közben a banánt megtisztítjuk és villával összetörjük. A héjától és magházától megtisztított almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A durvára vágott diót, zabpelyhet és a fűszereket hozzáadjuk a gyümölcsökhöz, majd ráöntjük a beáztatott chia magot, útifűmaghéjat. Ez után összedolgozzuk a masszát és müzliszeleteket formázunk belőle, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. Előmelegített sütőben 150°C-on kb. 15-20 percig sütjük.
Tápanyagtartalom (1 szeletben):
- energia: 86 kcal
 - fehérje: 2 g
 - zsír: 4 g
 - szénhidrát: 10 g
 
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.