Készüljünk együtt a farsangra! Cukormentes fánk recept

Megosztás:
Szalagos fánk
Szalagos fánk

A farsangi időszak kedvence lehet ez a könnyen elkészíthető, cukormentes fánk. Íme a recept lépésről lépésre.

Hozzávalók 

  • 500 g liszt
  • 30 g poreritrit
  • 30 g friss élesztő
  • 300 ml langyos tej
  • 5 db tojássárgája
  • 50 g vaj
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)
  • olaj a sütéshez
  • cukormentes lekvár a tálaláshoz

Elkészítés

Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk 10-15 perc alatt felfutni. Állítsuk össze a tésztát. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, adjuk hozzá a poreritritet, egy csipet sót és a puha vajat. Öntsük bele a felfuttatott élesztős tejet, a rumot, majd adjuk hozzá a tojássárgájákat. Robotgéppel vagy kézzel alaposan dolgozzuk össze a tésztát. A tésztát lefedjük fóliával, és meleg helyen 30-45 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Lisztezzük a nyújtódeszkát, majd a tésztát 1,5-2 cm vastagra nyújtsuk. Egy kb. 12 cm átmérőjű pohárral vagy fánkszaggatóval szaggassuk ki a fánkokat.  A fánkokat 20 percig pihentessük.

Egy edényben vagy serpenyőben 160-170 fokos olajat melegítünk. A fánkokat először fedő alatt sütjük 1-2 percig az egyik oldalukon, amíg aranybarnák lesznek. Ezután megfordítjuk őket, és a másik oldalukat fedő nélkül sütjük készre.

A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Cukormentes lekvárral tálaljuk.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük