Könnyű rakott káposzta árpagyönggyel
- Gasztro
- 2025. május 25.
- 7

Hozzávalók (6 adaghoz)
- 1 kg szeletelt savanyú káposzta
- 0,5 kg darált hús (pl. pulyka)
- 150 g árpagyöngy
- 1 nagy pohár laktózmentes tejföl (általában 330g)
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 ek növényi olaj (pl.: napraforgó, repce)
- só, bors, őrölt kömény ízlés szerint, pirospaprika (1-1,5 tk)
Elkészítés
A gerslit legalább kétszeres, sós vízben megfőzzük, félretesszük. (Érdemes egy éjszakára beáztatni, úgy hamarabb megfő.)
A vöröshagymát megpucoljuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, piros paprikával. Fedő alatt készre pároljuk.
A savanyú káposztát ízlés szerint előkészítjük vagy csak leöblítjük vagy 10-15 perc alatt puhára főzzük majd leszűrjük.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajozunk. Először a savanyú káposzta felét terítjük a tepsi aljába, majd erre kerül a főtt, árpagyöngy, utána a darált húsos réteg, majd a megmaradt savanyú káposzta. A tejfölbe egy kevés piros paprikát keverünk és a savanyú káposzta tetejét meglocsoljuk vele.
Előmelegített sütőben, 180°C-on összesütjük.
Tápanyagtartalom (1 adag)
- Energia: 384 kcal
- Fehérje: 22 g,
- Zsír 21 g,
- Szénhidrát: 28g
- Rost: 8 g
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. május 25.
Gyermeknap és az 50 éves zánkai úttörőtábor
2025. május 25.
Könnyű rakott káposzta árpagyönggyel
2025. május 24.
Cukkinikrémleves medvehagymával
2025. május 23.
Teljes kiőrlésű magvas perec
2025. május 23.