Könnyű rakott káposzta árpagyönggyel
- Gasztro
 - 2025. május 25.
 - 19
 
                    Hozzávalók (6 adaghoz)
- 1 kg szeletelt savanyú káposzta
 - 0,5 kg darált hús (pl. pulyka)
 - 150 g árpagyöngy
 - 1 nagy pohár laktózmentes tejföl (általában 330g)
 - 1 fej vöröshagyma
 - 1-2 ek növényi olaj (pl.: napraforgó, repce)
 - só, bors, őrölt kömény ízlés szerint, pirospaprika (1-1,5 tk)
 
Elkészítés
A gerslit legalább kétszeres, sós vízben megfőzzük, félretesszük. (Érdemes egy éjszakára beáztatni, úgy hamarabb megfő.)
A vöröshagymát megpucoljuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, piros paprikával. Fedő alatt készre pároljuk.
A savanyú káposztát ízlés szerint előkészítjük vagy csak leöblítjük vagy 10-15 perc alatt puhára főzzük majd leszűrjük.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajozunk. Először a savanyú káposzta felét terítjük a tepsi aljába, majd erre kerül a főtt, árpagyöngy, utána a darált húsos réteg, majd a megmaradt savanyú káposzta. A tejfölbe egy kevés piros paprikát keverünk és a savanyú káposzta tetejét meglocsoljuk vele.
Előmelegített sütőben, 180°C-on összesütjük.
Tápanyagtartalom (1 adag)
- Energia: 384 kcal
 - Fehérje: 22 g,
 - Zsír 21 g,
 - Szénhidrát: 28g
 - Rost: 8 g
 
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.