Könnyű rakott káposzta árpagyönggyel

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Hozzávalók (6 adaghoz)

  • 1 kg szeletelt savanyú káposzta
  • 0,5 kg darált hús (pl. pulyka)
  • 150 g árpagyöngy
  • 1 nagy pohár laktózmentes tejföl (általában 330g)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 ek növényi olaj (pl.: napraforgó, repce)
  • só, bors, őrölt kömény ízlés szerint, pirospaprika (1-1,5 tk)

Elkészítés

A gerslit legalább kétszeres, sós vízben megfőzzük, félretesszük. (Érdemes egy éjszakára beáztatni, úgy hamarabb megfő.)

A vöröshagymát megpucoljuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, piros paprikával. Fedő alatt készre pároljuk.

A savanyú káposztát ízlés szerint előkészítjük vagy csak leöblítjük vagy 10-15 perc alatt puhára főzzük majd leszűrjük.

Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajozunk. Először a savanyú káposzta felét terítjük a tepsi aljába, majd erre kerül a főtt, árpagyöngy, utána  a darált húsos réteg, majd a megmaradt savanyú káposzta. A tejfölbe egy kevés piros paprikát keverünk és a savanyú káposzta tetejét meglocsoljuk vele.

Előmelegített sütőben, 180°C-on összesütjük.

Tápanyagtartalom (1 adag)

  • Energia: 384 kcal
  • Fehérje: 22 g,
  • Zsír 21 g,
  • Szénhidrát: 28g
  • Rost: 8 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük