Lazacfilé körtés zöldsalátával

Megosztás:
Forrás: diabetes.hu
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
281 kcal 21 g 17 g 11 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g bőr nélküli lazacfilé,
  • 1-2 gerezd fokhagyma,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 1 tk. só,
  • tarka borskeverék (fehér, zöld, fekete és rózsabors),
  • szárított kapor (elhagyható).

A salátához:

  • 300 g zöldsaláta-keverék,
  • 200 g körte,
  • 40 g újhagyma.

Az öntethez:

  • 30 ml citromlé (lehetőleg frissen facsart),
  • 10 g mustár,
  • 1 cs. aprított petrezselyemzöld,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 1 kk. só,
  • bors,
  • energiamentes édesítőszer ízlés szerint.

A recept elkészítése

A halszeleteket besózzuk, mindkét oldalukat megszórjuk a frissen őrölt borskeverékkel, zúzott fokhagymával és szárított kaporral. (A kapor ízét külön nem lehet érezni, de a többi fűszerrel együtt fantasztikusan finom ízt ad a halnak.) A lazacszeleteket egy serpenyőben olívaolajon, egyszer átforgatva oldalanként 3-3 percig nagy lángon sütjük. Ne süssük túl, ennyi sütési idő a legideálisabb.

A salátához a körtét vékony szeletekre, majd kisebb darabokra vágjuk, óvatosan összekeverjük a saláta többi hozzávalójával. Az öntet hozzávalóit kisebb csavaros üvegbe rakjuk, a kupakkal lezárjuk, majd rázva jól összekeverjük.

Tálra rendezzük az összekevert zöld hozzávalókat, hogy friss, roppanós maradjon, közvetlenül a tálalás előtt keverjük össze az öntettel.

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük