Sajtos-sonkás hajdinapalacsinta
- Gasztro
- 2025. augusztus 4.
- 6

gluténmentes – tojásmentes – diabetikus
Hozzávalók (4 db-hoz):
- 110 g hajdinaliszt
- 5 g útifűmaghéj
- 3-3,5 dl szódavíz
- fél tk. só
- fél tk. szódabikarbóna
- 10 dkg ementáli sajt
- 10 dkg szeletelt sonka
- 2 tk olíva olaj
Elkészítés:
1 dl vízhez hozzáadjuk az útifűmaghéjat és kocsonyás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a masszához a hajdinalisztet, sót, szódabikarbónát és a szódavizet. 1-2 órán keresztül a tésztát hűtőben pihentetjük, majd ha szükséges, akkor a palacsinták sütése előtt kis mértékben hígítunk a tésztán. A galette-ek egyik oldalát kevés olívaolajon megsütjük, majd megfordítás után megszórjuk reszelt sajttal a már megsült oldalát, majd a sajtra ráfektetünk egy szelet sonkát. A hajdinapalacsinta négy oldalát felhatjuk, úgy, hogy középen egy kevés rés maradjon. Friss salátával tálaljuk.
Tápanyagtartalom (1 db-ban):
- energia: 241 kcal
- fehérje: 14 g
- zsír: 10 g
- szénhidrát: 21 g
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. augusztus 5.
Gyümölcs vagy gyümölcscukor? Fontos különbség!
2025. augusztus 5.
Cukorbetegek figyelem: forróságban még fontosabb az öngondoskodás
2025. augusztus 5.
Aszpartám: biztonságos vagy veszélyes édesítő?
2025. augusztus 4.
Sajtos-sonkás hajdinapalacsinta
2025. augusztus 4.
Hibák, melyek miatt nem javul a diabéteszes fekély
2025. augusztus 4.