Sajtos-sonkás hajdinapalacsinta

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

gluténmentes – tojásmentes – diabetikus

Hozzávalók (4 db-hoz):

  • 110 g hajdinaliszt
  • 5 g útifűmaghéj
  • 3-3,5 dl szódavíz
  • fél tk. só
  • fél tk. szódabikarbóna
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 2 tk olíva olaj

Elkészítés:

1 dl vízhez hozzáadjuk az útifűmaghéjat és kocsonyás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a masszához a hajdinalisztet, sót, szódabikarbónát és a szódavizet. 1-2 órán keresztül a tésztát hűtőben pihentetjük, majd ha szükséges, akkor a palacsinták sütése előtt kis mértékben hígítunk a tésztán. A galette-ek egyik oldalát kevés olívaolajon megsütjük, majd megfordítás után megszórjuk reszelt sajttal a már megsült oldalát, majd a sajtra ráfektetünk egy szelet sonkát. A hajdinapalacsinta négy oldalát felhatjuk, úgy, hogy középen egy kevés rés maradjon. Friss salátával tálaljuk.

Tápanyagtartalom (1 db-ban):

  • energia: 241 kcal
  • fehérje: 14 g
  • zsír: 10 g
  • szénhidrát: 21 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük