Sárgarépás-kukoricás zöldsaláta
- Gasztro
- 2025. szeptember 7.
- 3

Hozzávalók (4 adaghoz)
- 120 g fejes saláta vagy zöldsaláta-keverék
- 1 db sárgarépa
- 4 evőkanál konzerv csemegekukorica
- 1 csokor újhagyma vagy más hagymaféle
- 2 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál balzsamecet vagy citromlé
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a salátát csíkokra, az újhagymát karikára vágjuk, a sárgarépát burgonyahámozóval felcsíkozzuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket salátás tálba halmozzuk, rászórjuk a csemegekukoricát. Közvetlen fogyasztás előtt megcsepegtetjük balzsamecettel és olajjal.
Változatok:
– a zöldsalátát részben vagy egészben kiválthatjuk vékonyra szeletelt káposztafélékkel, pl. kínai kellel, lila káposztával.
1 adag energiaés tápanyagtartalma
Energia: 80 kcal
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 4 g
Fehérje: 2 g
Forrás: Cukorbeteg kisokos
- Az inzulin szerepe a szervezetünkben
- Gyógynövénnyel megelőzhető a májbetegség, a rák és a cukorbetegség?
- Ezt a 3 reggeli szokást azonnal hagyjuk el
- Súlyfelesleg hastájon: ezért nem szabad félvállról venni
- 3 tipp, amely harmadával csökkenti a cukorbetegség kockázatát
- Elsősegélynyújtás cukorbetegeknek
2025. szeptember 7.
Sárgarépás-kukoricás zöldsaláta
2025. szeptember 7.
A fűszer ami csökkenti a bélrák, a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát
2025. szeptember 7.
Ez a legújabb fogyókúrás gyógyszer
2025. szeptember 6.
A cukorbetegség szemészeti szövődményei
2025. szeptember 6.
A diabéteszes neuropátia emésztőrendszeri tünetei
2025. szeptember 5.