Sárgarépás-kukoricás zöldsaláta
- Gasztro
- 2025. szeptember 7.
- 548
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 120 g fejes saláta vagy zöldsaláta-keverék
- 1 db sárgarépa
- 4 evőkanál konzerv csemegekukorica
- 1 csokor újhagyma vagy más hagymaféle
- 2 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál balzsamecet vagy citromlé
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a salátát csíkokra, az újhagymát karikára vágjuk, a sárgarépát burgonyahámozóval felcsíkozzuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket salátás tálba halmozzuk, rászórjuk a csemegekukoricát. Közvetlen fogyasztás előtt megcsepegtetjük balzsamecettel és olajjal.
Változatok:
– a zöldsalátát részben vagy egészben kiválthatjuk vékonyra szeletelt káposztafélékkel, pl. kínai kellel, lila káposztával.
1 adag energiaés tápanyagtartalma
Energia: 80 kcal
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 4 g
Fehérje: 2 g
Forrás: Cukorbeteg kisokos
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.