Sárgarépás-kukoricás zöldsaláta

Megosztás:

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 120 g fejes saláta vagy zöldsaláta-keverék
  • 1 db sárgarépa
  • 4 evőkanál konzerv csemegekukorica
  • 1 csokor újhagyma vagy más hagymaféle
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet vagy citromlé

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a salátát csíkokra, az újhagymát karikára vágjuk, a sárgarépát burgonyahámozóval felcsíkozzuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket salátás tálba halmozzuk, rászórjuk a csemegekukoricát. Közvetlen fogyasztás előtt megcsepegtetjük balzsamecettel és olajjal.

Változatok:

– a zöldsalátát részben vagy egészben kiválthatjuk vékonyra szeletelt káposztafélékkel, pl. kínai kellel, lila káposztával.

1 adag energiaés tápanyagtartalma

Energia: 80 kcal
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 4 g
Fehérje: 2 g

Forrás: Cukorbeteg kisokos

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük