Sertéskaraj barbecue mártással
- Gasztro
- 2025. november 2.
- 6
Hozzávalók:
- 10 szelet karaj
- 7 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál méz
- 1 dl szójaszósz
- 1 kk. fűszerkeverék
- só
- bors
Elkészítés:
A felszeletelt karajszeleteket beáztatom fél órára a szójaszószba. Ezután enyhén sózom, borsozom, majd kiolajozott tepsibe fektetem őket, és lefedve 10 percig 180-200 fokon sütöm. Közben elkészítem a barbecue öntetet: a ketchupot, mézet és a fűszerkeveréket összekeverem, majd a húsok mindkét oldalát bekenem vele. Ezután visszakerülnek a tepsibe, és további fél óráig sütöm őket gyakori forgatás mellett, időnként a barbecue szósszal átkenem mindkét oldalukat. Egész addig sütőm, míg szép pirosas máz nem alakul ki a felszínükön.
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.
Vércukorszint ingadozás ellen brokkoli-karfiol-káposzta
2025. november 1.
Töltött paprika kicsit másként
2025. október 31.