Teljes kiőrlésű pizza
- Gasztro
- 2025. április 4.
Elkészítés
-
A tésztához az alapanyagokat tálba tesszük, összegyúrjuk, majd 1 órára meleg helyen pihenni hagyjuk.
-
A szószhoz a paradicsomot turmixoljuk (inkább pépes maradjon). A hagymákat felaprítjuk, majd olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáöntjük a paradicsomot. Addig főzzük, míg a víz elfő.
-
A tésztát egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a szósszal, majd rátesszük a szalámit/sonkát.
Előmelegített sütőben (kb. 30-45 perc alatt) megsütjük. A tetejét természetesen megszórhatjuk sajttal.)
Ha a pizzát 12 egyforma szeletre vágjuk, akkor így 28, 37 g szénhidrátot tartalmaz szeletenként. Összesen pedig 340 grammot.
- Vérvétel, értékek, határszámok – a diabétesz diagnózisa érthetően
- Figyelmeztetés cukorbetegeknek: a ketoacidózis jelei és teendők
- Diabéteszes ketoacidózis: mikor válik életveszélyessé a cukorbetegség?
- Diétás, mégis ünnepi: így készül a cukormentes kuglóf
- Apróságok, amik elronthatják a gyógyszeres kezelést
- 2-es típusú cukorbetegség: 10 életmódtipp a mindennapokhoz
2025. december 23.
Az ébredés utáni éhség titkai – mit mondanak a szakértők?
2025. december 23.
Túlsúly és egészség: hogyan csökkenthetjük a daganatveszélyt?
2025. december 23.
Lazacfilé körtés zöldsalátával
2025. december 22.
Korhely halászlé
2025. december 22.
Vérvétel, értékek, határszámok – a diabétesz diagnózisa érthetően
2025. december 22.