Teljes kiőrlésű pizza

Megosztás:

Hozzávalók

Tészta:

  1. 500 g teljeskiörlésű liszt
  2. 1 csomag instant élesztő
  3. 4 dl víz
  4. 2 csipet só

Szósz:

  1. 260 g paradicsom
  2. 2 gerezd fokhagyma
  3. 1 db kisebb fej vöröshagyma
  4. ízlés szerint fűszerek, só

Elkészítés

  1. A tésztához az alapanyagokat tálba tesszük, összegyúrjuk, majd 1 órára meleg helyen pihenni hagyjuk.

  2. A szószhoz a paradicsomot turmixoljuk (inkább pépes maradjon). A hagymákat felaprítjuk, majd olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáöntjük a paradicsomot. Addig főzzük, míg a víz elfő.

  3. A tésztát egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a szósszal, majd rátesszük a szalámit/sonkát.

Előmelegített sütőben (kb. 30-45 perc alatt) megsütjük. A tetejét természetesen megszórhatjuk sajttal.)

Ha a pizzát 12 egyforma szeletre vágjuk, akkor így 28, 37 g szénhidrátot tartalmaz szeletenként. Összesen pedig 340 grammot.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük