Tökmagos céklakrém tortillával
- Gasztro
- 2025. május 26.
- 6

Hozzávalók (4 adaghoz):
– 300 g cékla
– 150 g natúrjoghurt (szükség esetén laktózmentes)
– 2 evőkanál light majonéz
– 4 szelet teljes kiőrlésű tortilla / gluténmentes tortilla
– 20 g pirított tökmag
– citromlé, só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
A céklát hideg vízbe tesszük és héjával együtt addig főzzük, amíg puha nem lesz. Amikor elkészült és kicsit kihűlt könnyedén el lehet távolítani róla a héját. Nagyobb darabokra vágva aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk a joghurttal, majonézzel és a fűszerekkel. 4 kis edénybe helyezzük a krémet és a tetejükre pirított tökmagot szórunk.
A tortillákat serpenyőben kicsit megpirítjuk majd háromszögekre vágva a krém mellé tálaljuk. Kiváló előételnek vagy kisétkezésre. Ízlés szerint a tortilla helyett akár friss zöldségcsíkokkal is tálalható.
Tápanyagtartalom (1 adagban):
- Energia: 194 kcal
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 8 g
- Szénhidrát: 20 g
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. június 4.
Köszönjük dr. Müller Cecíliának az áldozatos munkáját!
2025. június 4.
Ezt mindenképp ki kell próbálnia!
2025. június 3.
Kéz a kézben jár a vércukor és a hangulat
2025. június 3.
Ezt meg kell kóstolnia!
2025. június 3.