Tökmagos céklakrém tortillával
- Gasztro
- 2025. május 26.
- 9

Hozzávalók (4 adaghoz):
– 300 g cékla
– 150 g natúrjoghurt (szükség esetén laktózmentes)
– 2 evőkanál light majonéz
– 4 szelet teljes kiőrlésű tortilla / gluténmentes tortilla
– 20 g pirított tökmag
– citromlé, só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
A céklát hideg vízbe tesszük és héjával együtt addig főzzük, amíg puha nem lesz. Amikor elkészült és kicsit kihűlt könnyedén el lehet távolítani róla a héját. Nagyobb darabokra vágva aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk a joghurttal, majonézzel és a fűszerekkel. 4 kis edénybe helyezzük a krémet és a tetejükre pirított tökmagot szórunk.
A tortillákat serpenyőben kicsit megpirítjuk majd háromszögekre vágva a krém mellé tálaljuk. Kiváló előételnek vagy kisétkezésre. Ízlés szerint a tortilla helyett akár friss zöldségcsíkokkal is tálalható.
Tápanyagtartalom (1 adagban):
- Energia: 194 kcal
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 8 g
- Szénhidrát: 20 g
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. július 22.
Vendégségben Telkibányán
2025. július 22.
Fárasztó, de kalandos napok a Csattogó-völgyben
2025. július 22.
Szuper adagolási tippek, ha nem szereti a mérleget
2025. július 21.
Az emlékeit is veszélybe sodorhatja a cukorbetegség
2025. július 21.
Öröklődik-e a cukorbetegség?
2025. július 21.