Tökmagos céklakrém tortillával

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Hozzávalók (4 adaghoz):

– 300 g cékla
– 150 g natúrjoghurt (szükség esetén laktózmentes)
– 2 evőkanál light majonéz
– 4 szelet teljes kiőrlésű tortilla / gluténmentes tortilla
– 20 g pirított tökmag
– citromlé, só, bors, fokhagyma

Elkészítés:

A céklát hideg vízbe tesszük és héjával együtt addig főzzük, amíg puha nem lesz. Amikor elkészült és kicsit kihűlt könnyedén el lehet távolítani róla a héját. Nagyobb darabokra vágva aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk a joghurttal, majonézzel és a fűszerekkel. 4 kis edénybe helyezzük a krémet és a tetejükre pirított tökmagot szórunk.
A tortillákat serpenyőben kicsit megpirítjuk majd háromszögekre vágva a krém mellé tálaljuk. Kiváló előételnek vagy kisétkezésre. Ízlés szerint a tortilla helyett akár friss zöldségcsíkokkal is tálalható.

Tápanyagtartalom (1 adagban):

  • Energia: 194 kcal
  • Fehérje: 7 g
  • Zsír: 8 g
  • Szénhidrát: 20 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük