Töltött káposzta árpagyönggyel

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Hozzávalók (4 adagra)

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 8 dkg árpagyöngy
  • 2 nagyobb tojás
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 ek. olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg savanyú káposzta átmosva
  • 8 nagy káposztalevél
  • 1,2 l víz
  • 3 db babérlevél
  • 2 tk. pirospaprikasó
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

Az árpagyöngyöt kb. fél óra alatt enyhén sós vízben megfőzzük. Közben 2 ek olajon puhára pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A darált pulykát összekeverjük a főtt árpagyönggyel, a tojásokkal, az elkészült hagymával, majd ízesítjük sóval, borssal.

A káposztaleveleket az erüket kivágva kettészeljük, és mindegyiket megtöltjük a masszával. A savanyú káposzta felét egy nagy lábas aljára tesszük 6 dl vízzel együtt, majd amikor forrni kezd, belehelyezzük a töltött káposztaleveleinket, mehet rá a maradék káposzta és még 3 dl víz. Fűszerezzük a babérlevéllel.

Főzzük kb. 1,5 órát, menet közben ráöntjük a 2 ek. olajban elkevert pirospaprikát, hogy szebb színe legyen. Tetejét díszíthetjük zsírszegény (12%-os) tejföllel.

Tápanyagtartalom

  • 1 db töltött káposztagombócban 8 g szénhidrát van
  • 1 adag (4 gombóc + 20 dkg káposzta) szénhidráttartalma 38 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük