Töltött paprika kicsit másként

Megosztás:

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g darált csirkemell,
  • 80 g rizs (vagy gersli),
  • 4 db TV-paprika,
  • 1 db tojás,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 tk. konyhasó,
  • fűszerpaprika,
  • bors.

A paradicsommártáshoz:

  • 600 g passzírozott paradicsom,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 kisebb zellergumó,
  • 3 ek. olívaolaj,
  • 1 ek. sűrített paradicsom,
  • 1 csapott ek. keményítő,
  • só,
  • bors,
  • energiamentes édesítőszer (stevia, eritrit).

A rizst kétszeres mennyiségű forró vízben megfőzzük (de készíthetjük maradék rizsből is). A töltelék hozzávalóit egynemű masszává keverjük. Gombócot formázunk belőle és/vagy megtöltjük vele a paprikákat. A vöröshagymát finomra vágjuk és üvegesre pirítjuk az olajon, ráöntjük a sűrített paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a 3-4 darabra vágott zellergumót, felöntjük kb. fél liter vízzel. Amikor forrni kezd a mártás, belerakjuk a töltött paprikákat, gombócokat. Fedő alatt puhára főzzük. A keményítőt simára keverjük néhány kanál hideg vízzel, majd hozzákeverünk néhány evőkanállal a fortyogó mártásból is, és a mártáshoz adjuk. Az édesítőszert csak azután adjuk hozzá miután lehúztuk a tűzről , így nem lesz mellékíze.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük