Áfonyás-mandulás bögrés süti

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Ez a sütemény kisétkezésre, ebéd után megfelelő választás lehet, ugyanis hozzáadott cukrot nem tartalmaz és magas a rosttartalma is.

Hozzávalók (egy tepsihez, kb. 15 adag)

  • 1 bögre natúr joghurt
  • 2/3 bögre olaj
  • 1 bögre 4:1 édesítő
  • 3 bögre zabpehelyliszt
  • 3 db tojás
  • 1 kk. vaníliaaroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 450 g áfonya
  • 100 g mandula

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. Az édesítőt keverjük ki az olajjal és a tojással.
  3. Mérjük hozzá a natúr joghurtot és a vaníliaaromát, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
  4. A masszát merjük a tepsibe, majd nyomkodjuk bele az áfonyaszemeket és a szeletelt mandulát is szórjuk rá.
  5. Tegyük a tepsit a sütőbe és kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e teljesen.

Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban, ha a teljes tepsi 15 adag)

  • Energia: 281 kcal
  • Zsír: 18,1 g
  • Szénhidrát: 20,4 g
  • Fehérje: 7,2 g
  • Rost: 4,8 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük