Áfonyás-mandulás bögrés süti

Ez a sütemény kisétkezésre, ebéd után megfelelő választás lehet, ugyanis hozzáadott cukrot nem tartalmaz és magas a rosttartalma is.
Hozzávalók (egy tepsihez, kb. 15 adag)
- 1 bögre natúr joghurt
- 2/3 bögre olaj
- 1 bögre 4:1 édesítő
- 3 bögre zabpehelyliszt
- 3 db tojás
- 1 kk. vaníliaaroma
- 1 csomag sütőpor
- 450 g áfonya
- 100 g mandula
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Az édesítőt keverjük ki az olajjal és a tojással.
- Mérjük hozzá a natúr joghurtot és a vaníliaaromát, majd a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
- A masszát merjük a tepsibe, majd nyomkodjuk bele az áfonyaszemeket és a szeletelt mandulát is szórjuk rá.
- Tegyük a tepsit a sütőbe és kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e teljesen.
Energia- és tápanyagtartalom (1 adagban, ha a teljes tepsi 15 adag)
- Energia: 281 kcal
- Zsír: 18,1 g
- Szénhidrát: 20,4 g
- Fehérje: 7,2 g
- Rost: 4,8 g
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. május 9.
Áfonyás-mandulás bögrés süti
2025. május 9.
Jubilálnak a szurikáták
2025. május 9.
Komoly következményei lehetnek az alváshiánynak
2025. május 8.
Hét fűszer, ami stabilizálhatja a vércukorszintet
2025. május 8.