Csokoládés – mogyorós brownie

Megosztás:

Olyan, amilyennek lennie kell: lágy és ragacsos brownie. A mogyorónak és a tojásnak köszönhetően fehérjében is gazdag, mely segít lelassítani a cukor felszívódását.

A receptben őrölt mandulával helyettesíthetjük a lisztet, így gluténmentes verziót is készíthetünk, valamint a banán, melyet édesítésre és nedvesítésre használunk, mérsékli a hozzáadott zsír és cukor mennyiségét is.

Hozzávalók:

100 g jó minőségű étcsokoládé (70%) olvasztásra + 50 g összetörve
150 g kókuszolaj, vaj vagy margarin – szobahőmérsékleten
2 db érett banán
100 g xylit vagy porcukor vagy ennek megfelelő mennyiségű egyéb édesítőszer
4 nagyobb méretű tojás
2 teáskanál vanília kivonat
150 g őrölt mandula
2 teáskanál sütőpor (ha szükséges, gluténmentes)
25 g kakaópor
200 g mogyoró és/vagy dió aprítva

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsibe (22×22 cm) sütőpapírt helyezünk.
Vízgőz fölött felolvasztjuk a 100 g csokoládét.
Habosra keverjük az olajat (vagy vajat, ha azt használunk) és a xylitet majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is: az olvasztott csokoládét, a banánokat, a tojásokat, a vanília kivonatot, az összetört csokoládét, az őrölt mandulát, a sütőport és az aprított mogyorót, diót.
A masszát beleöntjük a tepsibe és 20 percig sütjük, vagy ameddig a tészta már nem lötyög ha megrázzuk kicsit, és a teteje érintésre szilárd. Túl sokáig ne süssük mert akkor a brownie elveszíti a ragacsos jellegét. Hagyjuk kihűlni mielőtt felvágnánk.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük