Cukormentes csokitorta

Megosztás:
Forrás: SK

Egy egyszerűen elkészíthető, de nagyon finom cukormentes csokitorta.

Hozzávalók (22 cm-es tortaformához):

A tésztához

  • 9 db tojás
  • 1 ek étolaj
  • 85 g porrá őrölt eritrit
  • 110 g finomliszt
  • 2 csapott ek holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor (12 g-os kiszerelés)

A krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 70 g porrá őrölt eritrit
  • 1 ek holland kakaópor
  • 100 g olvasztott cukormentes étcsoki

A díszítéshez

  • 2 szem friss eper
  • 3 kocka cukormentes étcsoki

A cukormentes csokitorta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük egy tálban, egy másik tálban pedig a sárgájákat kihabosítjuk az olajjal és az eritrittel. A lisztet egy tálban összekeverjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, majd ezt és a fehérjehab harmadát a sárgájás részhez keverjük.

Az egészet fellazítjuk a maradék fehérjével, majd alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45-50 percre. Mikor megsült, fejjel lefelé egy rácsra borítjuk, majd ha legalább langyosra hűlt, kivesszük a formából és a rácsra helyezve hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a mascarponét kihabosítjuk az eritrittel és a kakaóporral, a csokit pedig egy tálba tördeljük és vízgőz fölött megolvasztjuk. Folyamatos, alacsonyabb fokozatú keverés mellett hozzácsorgatjuk a csokit a mascarponekrémhez, és homogénre keverjük.

A piskóta tetejét egyenesre vágjuk, majd a piskótát vízszintesen kettévágjuk. A krém kb. harmadát rákenjük az alsó lapra, erre jön a másik piskóta, majd a krémből habzsákba rakunk egy nagy evőkanálnyit, a többit pedig elkenjük a torta szélén és tetején. A habzsákban lévő krémmel díszítjük a tortát, és friss eperrel, valamint étcsokikockákkal tálaljuk.

  • Elkészítési idő: 35-40 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Forrás: SK

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük