Cukormentes meggyleves
- Gasztro
- 2025. szeptember 21.
- 5

Hozzávalók 4 adaghoz
- 360 g magozott meggy,
- 120 ml főzőtejszín,
- 40 g cukor mennyiségének megfelelő édesítőszer (pl. 1 csapott teáskanál Canderel Stevia por),
- 1 ek. vaníliás pudingpor,
- 1 rúd egész fahéj,
- 1 tk. egész szegfűszeg,
- kezeletlen citromhéj,
- citromfű,
- mentalevelek.
Elkészítés
A meggyet megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Egy fazékba helyezzük az előkészített gyümölcsöt, felöntjük (személyenként kb. 1,5 dl) vízzel és szelíd tűzön pár percig főzzük. A főzőlevet ízesítjük teatojásba tett citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal. Közben a pudingporral és a főzőtejszínnel vagy növényi főzőkrémmel habarást készítünk: a pudingport csomómentesre keverjük 1-2 evőkanálnyi hideg vízzel, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, ezután egy-egy kanálnyi főzőlevet adunk hozzá, végül a habarást vékony sugárban a leveshez csurgatjuk. Szelíd tűzön pár percig óvatosan kiforraljuk. Az édesítőszert a tűzről levett leveshez keverjük. Citromfű- és mentalevelekkel tálaljuk.
- Szuperétel lehet a cukorbetegség és a magas vérnyomás új ellenszere
- Kakaós muffin – diétásan
- Szénhidrátszámolás: nem bonyolult, de gyakorlást igényel
- Kötelező lenne ezt fogyasztania a cukorbetegeknek
- Milyen vizsgálatok mutatják ki az inzulinrezisztenciát?
- Gyakori szokás, amely cukorbetegséghez vezet
2025. szeptember 29.
Magas cukortartalmú gyümölcs csökkentheti a cukorbetegség kockázatát
2025. szeptember 29.
Milliók szenvednek cukorbetegségben anélkül, hogy tudnának róla
2025. szeptember 29.
Ezek az édes italok 25%-kal növelhetik a diabétesz kockázatát
2025. szeptember 28.
Diós-almás zabkása fahéjjal
2025. szeptember 28.
Az idősebb férfiak esetében sokszor diagnosztizálatlan marad a cukorbetegség
2025. szeptember 28.