Cukormentes meggyleves

Megosztás:

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 360 g magozott meggy,
  • 120 ml főzőtejszín,
  • 40 g cukor mennyiségének megfelelő édesítőszer (pl. 1 csapott teáskanál Canderel Stevia por),
  • 1 ek. vaníliás pudingpor,
  • 1 rúd egész fahéj,
  • 1 tk. egész szegfűszeg,
  • kezeletlen citromhéj,
  • citromfű,
  • mentalevelek.

Elkészítés

A meggyet megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Egy fazékba helyezzük az előkészített gyümölcsöt, felöntjük (személyenként kb. 1,5 dl) vízzel és szelíd tűzön pár percig főzzük. A főzőlevet ízesítjük teatojásba tett citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal. Közben a pudingporral és a főzőtejszínnel vagy növényi főzőkrémmel habarást készítünk: a pudingport csomómentesre keverjük 1-2 evőkanálnyi hideg vízzel, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, ezután egy-egy kanálnyi főzőlevet adunk hozzá, végül a habarást vékony sugárban a leveshez csurgatjuk. Szelíd tűzön pár percig óvatosan kiforraljuk. Az édesítőszert a tűzről levett leveshez keverjük. Citromfű- és mentalevelekkel tálaljuk.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük