Étkezzen finoman, cukorbetegként is!

Megosztás:
Forrás: diabetes.hu

Karalábéfőzelék zabpelyhes húsgombóccal

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
299 kcal 22 g 11 g 22 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g közepes méretű zsenge karalábé,
  • 1 kis cs. finomra vágott zöldhagyma,
  • 1 db paprika,
  • 1 db paradicsom,
  • 1 ek. olívaolaj,
  • 1 kk. fűszerpaprika,
  • só,
  • bors.

A húsgombóchoz:

  • 280 g darált sertéscomb,
  • 100 g 12%-os tejföl (vagy joghurt, vagy növényi tejszín),
  • 100 ml 10%-os tejszín (vagy növényi tejszín),
  • 4 ek. zabpehely,
  • 1 db tojás,
  • 1 ek. zabliszt,
  • étkezési keményítő,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 cs. petrezselyem,
  • 1 kis cs. kapor,
  • néhány levél csombor,
  • só.

A karalábékat megpucoljuk, és kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, a hagymát pedig finomra. A karalábét és a hagymát egy nagyobb lábasban megdinszteljük az olívaolajon, ízesítjük sóval, őrölt borssal, fűszerpaprikával, majd egy liter vízzel felengedjük. Beletesszük a szeletekre vágott paprikát és a paradicsomot. Ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat. Egy tálban jól összedolgozzuk a darált húst a zúzott fokhagymával a tojással, csipetnyi sóval és az apróra vágott petrezselyemzöld harmadával. Belekeverjük a zabpelyhet, jól összegyúrjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk. Nedves kézzel beletesszük a lobogó főzelékbe. Alacsony lángon főzzük, amíg a gombócok teljesen megfőnek, illetve a karalábé is megpuhul, időnként megkavarjuk. Rátesszük az apróra vágott petrezselymet, csombort, kaprot. Elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a zabliszttel, hozzáadjuk a tejszínt, egy merítőkanálnyi főzőlével felengedjük, majd hozzáadjuk a karalábéhoz, hagyjuk még pár percig a tűzön főni. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel, tejföllel kínáljuk.

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük