Friss nyári recept, kicsit másként!
- Gasztro
 - 2025. június 21.
 - 51
 
                    A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2025. évi versenyének témája a hagyományos receptek átalakítása az aktuális étkezési ajánlásoknak megfelelő formába, a régi ízek megőrzése mellett.
Lecsó gyöngybabbal
| 1 adag energia- és tápanyagtartalma (tészta nélkül): | |||
|---|---|---|---|
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | 
| 233 kcal | 10 g | 9 g | 23 g | 
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g paprika,
 - 400 g előfőzött gyöngybab (vagy babkonzerv),
 - 400 g hámozott paradicsomkonzerv,
 - 5-6 szelet szárított vargánya,
 - 4 db friss vagy aszalt paradicsom,
 - 4 szál újhagyma,
 - 1 fej lila hagyma vagy vöröshagyma,
 - 1 gerezd fokhagyma,
 - 4 ek. olívaolaj,
 - csípős paprika vagy chilipor,
 - só,
 - őrölt bors
 
Átfuttatjuk az olajon a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, csípős paprikát. Majd felöntjük a hámozott paradicsommal, ízesítjük sóval, borssal, a szárított vargányával. Végül belekeverjük a gyöngybabot, és átmelegítjük vele. Önmagában is finom, tartalmas, de lehet köretként is tálalni. Tálaláskor apróra vágott metélőhagymával kínáljuk.
Forrás: diabetes.hu
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.