Friss nyári recept, kicsit másként!

Megosztás:
Forrás: diabetes.hu

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2025. évi versenyének témája a hagyományos receptek átalakítása az aktuális étkezési ajánlásoknak megfelelő formába, a régi ízek megőrzése mellett.

Lecsó gyöngybabbal

1 adag energia- és tápanyagtartalma (tészta nélkül):
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
233 kcal 10 g 9 g 23 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 g paprika,
  • 400 g előfőzött gyöngybab (vagy babkonzerv),
  • 400 g hámozott paradicsomkonzerv,
  • 5-6 szelet szárított vargánya,
  • 4 db friss vagy aszalt paradicsom,
  • 4 szál újhagyma,
  • 1 fej lila hagyma vagy vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 4 ek. olívaolaj,
  • csípős paprika vagy chilipor,
  • só,
  • őrölt bors

Átfuttatjuk az olajon a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, csípős paprikát. Majd felöntjük a hámozott paradicsommal, ízesítjük sóval, borssal, a szárított vargányával. Végül belekeverjük a gyöngybabot, és átmelegítjük vele. Önmagában is finom, tartalmas, de lehet köretként is tálalni. Tálaláskor apróra vágott metélőhagymával kínáljuk.

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük