Friss nyári recept, kicsit másként!
- Gasztro
- 2025. június 21.
- 14

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2025. évi versenyének témája a hagyományos receptek átalakítása az aktuális étkezési ajánlásoknak megfelelő formába, a régi ízek megőrzése mellett.
Lecsó gyöngybabbal
1 adag energia- és tápanyagtartalma (tészta nélkül): | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
233 kcal | 10 g | 9 g | 23 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 g paprika,
- 400 g előfőzött gyöngybab (vagy babkonzerv),
- 400 g hámozott paradicsomkonzerv,
- 5-6 szelet szárított vargánya,
- 4 db friss vagy aszalt paradicsom,
- 4 szál újhagyma,
- 1 fej lila hagyma vagy vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 4 ek. olívaolaj,
- csípős paprika vagy chilipor,
- só,
- őrölt bors
Átfuttatjuk az olajon a hagymát, a paradicsomot és a paprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, csípős paprikát. Majd felöntjük a hámozott paradicsommal, ízesítjük sóval, borssal, a szárított vargányával. Végül belekeverjük a gyöngybabot, és átmelegítjük vele. Önmagában is finom, tartalmas, de lehet köretként is tálalni. Tálaláskor apróra vágott metélőhagymával kínáljuk.
Forrás: diabetes.hu
2025. június 23.
Ártalmatlannak tűnik, de cukorbetegség is állhat a háttérben!
2025. június 23.
Hogyan változott az elhízás hazánkban?
2025. június 23.
A Nemzetközi Diabetes Szövetség új technológiai és AI munkacsoportja
2025. június 22.
Mozgásterápia, testnek és léleknek
2025. június 21.
Vigyázat! Ismét támadnak az üdülési jogos csalók!
2025. június 21.