Házi ételízesítő

Megosztás:
Illusztráció Forrás: Pixabay

A házi mindig a legjobb, ez az ételízesítő ráadásul gyorsan és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa,
  • 50 dkg petrezselyemgyökér,
  • 25 dkg zeller,
  • 25 dkg karalábé,
  • 25 dkg kelkáposzta,
  • 50 dkg paradicsom,
  • 50 dkg édeskáposzta,
  • 50 dkg karfiol,
  • 25 dkg vöröshagyma,
  • 25 dkg zöldpaprika,
  • 1 csomó zellerzöld,
  • 1 csomó petrezselyemzöld

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, majd késes betétes robotgéppel mindent felaprítunk. A zöldségeket jó alaposan elkeverjük 50 dkg sóval és azonnal beletesszük a tisztára mosott üvegekbe és lezárjuk. Lehet só nélkül is elkészíteni. Ebben az esetben, kis adagokban a fagyasztószekrényben kell tárolni.

Szárított zöldségek

A sárgarépa, a zeller és a petrezselyemgyökér szárítása szintén praktikus megoldás lehet. Ha ragaszkodunk a saját termesztésű leveszöldségekhez, de nincs kamránk, ahol tárolhatjuk a friss gyökérzöldségeket, akkor készítsünk belőle saját fűszerkeveréket. Aprítsuk fel a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert nagyon apró darabokra, szinte morzsákra egy éles késsel. Akár hagymát is tehetünk bele szintén apróra szeletelve. Meleg sütőbe tegyük bele a sütőpapírral bélelt tepsire kiszórt aprólékot. Ha nem sütjük, csak a meleg sütőben hagyjuk megszáradni, akkor szárított zöldségek formájában sokáig tárolhatók. Levesbe, salátákra szórva, húsokhoz igen ínycsiklandozó kiegészítő lesz!

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük