Házi ételízesítő

A házi mindig a legjobb, ez az ételízesítő ráadásul gyorsan és könnyen elkészíthető.
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa,
- 50 dkg petrezselyemgyökér,
- 25 dkg zeller,
- 25 dkg karalábé,
- 25 dkg kelkáposzta,
- 50 dkg paradicsom,
- 50 dkg édeskáposzta,
- 50 dkg karfiol,
- 25 dkg vöröshagyma,
- 25 dkg zöldpaprika,
- 1 csomó zellerzöld,
- 1 csomó petrezselyemzöld
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, majd késes betétes robotgéppel mindent felaprítunk. A zöldségeket jó alaposan elkeverjük 50 dkg sóval és azonnal beletesszük a tisztára mosott üvegekbe és lezárjuk. Lehet só nélkül is elkészíteni. Ebben az esetben, kis adagokban a fagyasztószekrényben kell tárolni.
Szárított zöldségek
A sárgarépa, a zeller és a petrezselyemgyökér szárítása szintén praktikus megoldás lehet. Ha ragaszkodunk a saját termesztésű leveszöldségekhez, de nincs kamránk, ahol tárolhatjuk a friss gyökérzöldségeket, akkor készítsünk belőle saját fűszerkeveréket. Aprítsuk fel a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert nagyon apró darabokra, szinte morzsákra egy éles késsel. Akár hagymát is tehetünk bele szintén apróra szeletelve. Meleg sütőbe tegyük bele a sütőpapírral bélelt tepsire kiszórt aprólékot. Ha nem sütjük, csak a meleg sütőben hagyjuk megszáradni, akkor szárított zöldségek formájában sokáig tárolhatók. Levesbe, salátákra szórva, húsokhoz igen ínycsiklandozó kiegészítő lesz!
Forrás: diabetes.hu
2025. augusztus 10.
Hőség + túlsúly = veszélyes kombináció
2025. augusztus 9.
Mi a jó és a rossz koleszterin?
2025. augusztus 8.
Tudnivalók Magyarország Cukormentes Tortájáról cukorbetegeknek
2025. augusztus 8.
Gyakori jelenség, mégsem gondolnánk, hogy cukorbetegégre is utalhat
2025. augusztus 8.
Az inzulin 24 órája
2025. augusztus 7.