Hét fűszer, ami stabilizálhatja a vércukorszintet
A cukorbetegek számára fontos, hogy figyelemmel kísérjék a vércukorszintjüket. Néhány fűszer segítségével stabilizálható – mondja Dr. Alexander Myasnikov – jelentette a Sports.kz.
Az orvos elmagyarázta, hogy az almaecet, a sáfrány, a fahéj, az útifűmag, a görögszéna, a gyömbér és a kurkuma segít fenntartani az egyensúlyt a szervezetben.
Az almaecet különösen hatékony a vércukorszint csökkentésében. Azonban nem szabad azonnal elkezdeni az összes felsorolt termék fogyasztását.
„Nem azt mondom, hogy mindenkinek almaecetet kellene innia. Ez személyes ügy. De a kutatások azt mutatják, hogy segít, ahogy a fahéj, a sáfrány, a gyömbér, az útifűmag és a kurkuma is” – hangsúlyozta az orvos.
Forrás: magyarhirlap.hu
- Hét haláleset és több száz sérülés: hibás vércukormérőkre figyelmeztetnek
- CKM-szindróma: a krónikus betegségek halmozódása és a túlélés kilátásai
- Figyelmeztetés cukorbetegeknek: a ketoacidózis jelei és teendők
- Diétás, mégis ünnepi: így készül a cukormentes kuglóf
- Apróságok, amik elronthatják a gyógyszeres kezelést
- Cukorbetegen a munka világában – gyakorlati tanácsok mindkét oldalnak
2025. december 21.
Almás céklaleves fahéjas párolt almakockákkal
2025. december 21.
2-es típusú cukorbetegség: 10 életmódtipp a mindennapokhoz
2025. december 21.
Figyelmeztetés cukorbetegeknek: a ketoacidózis jelei és teendők
2025. december 20.
Karácsonyi káposzta
2025. december 20.
Szülés utáni vércukoresés: okok, tünetek és teendők
2025. december 20.