Illatos-omlós pulykaszelet
- Gasztro
- 2025. október 12.
- 14
Hozzávalók:
- 1 csokor petrezselyem
- 2 citrom
- 4 vékony szelet pulykamell
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg margarin
- 5 evőkanál tyúkhús-alaplé
- só
- feketebors
Elkészítés:
Egy kis edénybe facsarjuk ki az egyik citrom levét, másikat pedig szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet tegyünk félre ugyancsak a díszítéshez, a többit vágjuk apróra. A pulykamelleket kíméletesen verjük vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki tegyük félre. Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a maradék margarint és a petrzselymet. Alacsony hőfokon a hússzeleteket a pecsenyelével együtt a serpenyőben még egyszer felforrósítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint még egy kis citromlevet adhatunk hozzá. Vegyük ki a hússzeleteket, tegyük tányérra, öntsük le a pecsenyelével, díszítsük citromszeletekkel. Vegyes zöldsalátával kiváló vacsora az egész családnak.
Forrás: WEBBeteg
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.
Vércukorszint ingadozás ellen brokkoli-karfiol-káposzta
2025. november 1.
Töltött paprika kicsit másként
2025. október 31.