Kakaós csiga

Megosztás:

Mindenki kedvence, minden korosztályban. Kis lemondással még cukorbetegként sem kell lemondani róla.

Hozzávalók (20 darabhoz)

  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 22 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg búzasikér
  • 6 ek eritrit
  • 5 g sütőpor
  • 1 dl víz
  • 20 g vaj
  • 1 db tojás
  • 2 ek cukormentes kakaópor

Elkészítés

A túrót dolgozzuk össze a zabpehelyliszttel, búzasikérrel, 2 evőkanál eritrittel, sütőporral, és annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk.

A tésztát kinyújtjuk 1,5-2 cm vastagságúra, majd megkenjük az olvasztott vajjal, végül alaposan megszórjuk a kakaós-eritrites keverékkel.

A csigát szorosan feltekerjük, megközelítőleg 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

A tetejüket megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tápanyagtartalom (1 db kakaós csigában)

  • Energia: 78 kcal
  • Fehérje: 5 g
  • Zsír: 2 g
  • Szénhidrát: 8 g
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük