Meggyes pite

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Hozzávalók

Tésztához:

  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g búzaliszt
  • 120 g eritrit
  • 120 g vaj
  • 1 egész tojás
  • 2 ek görög joghurt
  • 1 csipet só
  • fél citrom reszelt héja

Töltelékhez:

  • 400 g magozott meggy
  • 1 kiskanál fahéj
  • 50 g eritrit

Elkészítés

Egy nagyobb tálban keverjük össze a liszteket, az édesítőszert, adjunk hozzá egy csipet sót, valamint a kockára vágott, szobahőmérsékletű vajat.

Gyúrjuk morzsalékossá a tésztát, adjuk hozzá a tojást, görög joghurtot és a citrom reszelt héjával bolondítsuk meg. 2-3 percig tovább dolgozzuk a tésztát, amíg nagyobb darabokban össze nem áll.

Vegyük ki a tálból, kézzel gyúrjuk össze, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe minimum fél órára.

A tésztát 2/3 arányban osszuk el, a nagyobbik részt nyújtsuk ki és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Szórjuk rá a kinyomkodott meggyet és a fahéjjal összekevert eritritet. A maradék tésztát nagy lyukú reszelővel reszeljük a tetejére úgy, hogy ellepje a gyümölcsöt.

Előmelegített sütőben 30-35 percig süssük készre.

1 kocka sütiben:

  • energia: 130 kcal
  • szénhidrát: 5,4 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük