Meggyes pite
- Gasztro
- 2025. május 22.
- 59
Hozzávalók
Tésztához:
- 250 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g búzaliszt
- 120 g eritrit
- 120 g vaj
- 1 egész tojás
- 2 ek görög joghurt
- 1 csipet só
- fél citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 400 g magozott meggy
- 1 kiskanál fahéj
- 50 g eritrit
Elkészítés
Egy nagyobb tálban keverjük össze a liszteket, az édesítőszert, adjunk hozzá egy csipet sót, valamint a kockára vágott, szobahőmérsékletű vajat.
Gyúrjuk morzsalékossá a tésztát, adjuk hozzá a tojást, görög joghurtot és a citrom reszelt héjával bolondítsuk meg. 2-3 percig tovább dolgozzuk a tésztát, amíg nagyobb darabokban össze nem áll.
Vegyük ki a tálból, kézzel gyúrjuk össze, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe minimum fél órára.
A tésztát 2/3 arányban osszuk el, a nagyobbik részt nyújtsuk ki és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Szórjuk rá a kinyomkodott meggyet és a fahéjjal összekevert eritritet. A maradék tésztát nagy lyukú reszelővel reszeljük a tetejére úgy, hogy ellepje a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőben 30-35 percig süssük készre.
1 kocka sütiben:
- energia: 130 kcal
- szénhidrát: 5,4 g
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.