Paradicsomban vagy „purgatóriumban” sült tojás
- Gasztro
- 2025. szeptember 5.
- 61
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 8 db tojás
- 1 póréhagyma vagy vöröshagyma, újhagyma
- 400 g passzírozott paradicsom
- 2 evőkanál étolaj
- zúzott fokhagyma ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- csipetnyi konyhasó
Elkészítés:
A hagymát apóra vágjuk, megfuttatjuk az az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a passzírozott paradicsomot, és a fűszereket. 10 percig pároljuk a fűszeres szószt, majd a tojásoknak „fészket készítve” egyenként, óvatosan beleütjük azokat a paradicsomszószba. Lassú tűz mellett, lefedve további 8-10 percig sütjük.
Változatok:
– a fogást gazdagíthatjuk évszaktól függően zöldségekkel, pl.: paprikával, cukkinivel, padlizsánnal, ezeket felszeletelve a hagymás alapon pároljuk pár percig.
– az ételt kiegészíthetjük mediterrán fűszerekkel, pl.: bazsalikomlevéllel, rozmaringgal, tavaszi időszakban medvehagymával.
1 adag energiaés tápanyagtartalma
Energia: 182 kcal
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 11 g
Fehérje: 12 g
Forrás: Cukorbeteg kisokos
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.