Paradicsomban vagy „purgatóriumban” sült tojás

Megosztás:

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 8 db tojás
  • 1 póréhagyma vagy vöröshagyma, újhagyma
  • 400 g passzírozott paradicsom
  • 2 evőkanál étolaj
  • zúzott fokhagyma ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • csipetnyi konyhasó

Elkészítés:

A hagymát apóra vágjuk, megfuttatjuk az az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a passzírozott paradicsomot, és a fűszereket. 10 percig pároljuk a fűszeres szószt, majd a tojásoknak „fészket készítve” egyenként, óvatosan beleütjük azokat a paradicsomszószba. Lassú tűz mellett, lefedve további 8-10 percig sütjük.

Változatok:

– a fogást gazdagíthatjuk évszaktól függően zöldségekkel, pl.: paprikával, cukkinivel, padlizsánnal, ezeket felszeletelve a hagymás alapon pároljuk pár percig.
– az ételt kiegészíthetjük mediterrán fűszerekkel, pl.: bazsalikomlevéllel, rozmaringgal, tavaszi időszakban medvehagymával.

1 adag energiaés tápanyagtartalma

Energia: 182 kcal
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 11 g
Fehérje: 12 g

Forrás: Cukorbeteg kisokos

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük