Répatorta

Megosztás:

Ebben a répatortában az a leginkább zseniális, hogy cukormentes, gluténmentes és laktózmentes. Tehát bárki fogyaszthatja.

Hozzávaló (8 szelet):

  • 150 g zsírtalanított mandulaliszt
  • 50 g durvára tört mandula
  • 200 g sárgarépa (tisztítva)
  • 250 g eritrit
  • 2 db tojás
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 ek. citromlé/narancslé
  • csipet só
  • vaníliaaroma
  • fahéj, szerecsendió

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük össze a száraz hozzávalókkal, az apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépával, a citromhéjjal, a citromlével, az ízesítő anyagokkal és vanília aromával. A habbá vert tojásfehérjét 2-3 részletben adjuk a tésztához, óvatosan elegyítsük a masszát.

Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt, esetleg szilikonos tortaformába öntjük a tésztát, s előmelegített 170°C-os sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát mindig végezzünk!

Tápértékadatok (1 szeletre számolva):

  • Energiatartalom: 109 kcal
  • Szénhidrát: 3,5 g
  • Fehérje: 10,8 g
  • Zsír: 6,5 g
  • Rost: 5,3 g
Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük