Sárgarépás vöröslencsefasírt

Megosztás:
Forrás: diabetes.hu

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2025. évi versenyének témája a hagyományos receptek átalakítása az aktuális étkezési ajánlásoknak megfelelő formába, a régi ízek megőrzése mellett.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
159 kcal 9 g 4 g 22 g

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 160 g sárgarépa,
  • 120 g vöröslencse,
  • 40 g vöröshagyma (vagy más hagymaféle),
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 1 púpos tk. mustár,
  • 1 db S méretű tojás,
  • 1 tk. só,
  • olívaolaj a sütéshez.

A lencsét egy éjszakára vagy pár órára beáztatjuk, majd meleg vízben alaposan átmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Ha vöröslencsét használunk, nem szükséges hosszan áztatni. A hagymát finomra vágjuk, lesózzuk. A sárgarépát megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, összedolgozzuk, állni hagyjuk 10–15 percre. A masszából vizes kézzel golyókat, majd tenyerünkbe „lapítgatva” fasírtot formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, mindkét oldalát megpermetezzük olajsprével. 180 fokra előmelegített sütőben, egyszer megfordítva ropogósra sütjük.

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük