Sárgarépás vöröslencsefasírt
- Gasztro
- 2025. július 15.
- 27
A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2025. évi versenyének témája a hagyományos receptek átalakítása az aktuális étkezési ajánlásoknak megfelelő formába, a régi ízek megőrzése mellett.
| 1 adag energia- és tápanyagtartalma: | |||
|---|---|---|---|
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 159 kcal | 9 g | 4 g | 22 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 160 g sárgarépa,
- 120 g vöröslencse,
- 40 g vöröshagyma (vagy más hagymaféle),
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 1 púpos tk. mustár,
- 1 db S méretű tojás,
- 1 tk. só,
- olívaolaj a sütéshez.
A lencsét egy éjszakára vagy pár órára beáztatjuk, majd meleg vízben alaposan átmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Ha vöröslencsét használunk, nem szükséges hosszan áztatni. A hagymát finomra vágjuk, lesózzuk. A sárgarépát megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, összedolgozzuk, állni hagyjuk 10–15 percre. A masszából vizes kézzel golyókat, majd tenyerünkbe „lapítgatva” fasírtot formázunk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, mindkét oldalát megpermetezzük olajsprével. 180 fokra előmelegített sütőben, egyszer megfordítva ropogósra sütjük.
Forrás: diabetes.hu
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.