Töltött paradicsom és gomba sütőben sütve
- Gasztro
- 2025. július 13.
- 13
| 1 adag energia- és tápanyagtartalma (2-2 paradicsom és gomba): | |||
|---|---|---|---|
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 283 kcal | 17 g | 14 g | 30 g |
Hozzávalók 4 adaghoz
- 200 g ricotta,
- 160 g hámozott paradicsom (konzerv),
- 100 g spenótlevél,
- 40 g feta sajt,
- 20 g parmezán,
- 8 db kemény húsú paradicsom,
- 8 db közepes méretű csiperkegomba,
- 6 ek. főtt bulgur vagy rizs,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 1 kis cs. petrezselyemzöld,
- 4 ek. zsemlemorzsa,
- 2 ek. olívaolaj,
- 2 tk. útifűmaghéj,
- néhány bazsalikomlevél,
- só,
- őrölt bors
A spenótot vízben előfőzzük, leszűrjük, késsel összevágjuk, egy kis tálba téve sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a ricottát, belekeverjük az útifűmaghéjat, krémsajtot és a bulgurt. A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk (a tetejüket félretesszük, még szükség lesz rájuk), a belsejüket kikaparjuk.
A finomra vágott hagymát olívaolajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymára tesszük a hámozott, valamint a kikapart paradicsomok belsejét, teszünk rá bazsalikomot, petrezselyemzöldet, illetve egy gerezd zúzott fokhagymát. Összeforraljuk. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, meghintjük zsemlemorzsával. A kikapart paradicsomokat belerakjuk a tálba, közé tesszük az előkészített paradicsomszószt, sózzuk, és mindegyik aljába teszünk feta sajtot, erre tesszük a spenótos masszát, rátesszük a paradicsom kalapját, majd reszelt parmezánnal és bazsalikommal díszítjük. A gombákat is ugyanígy töltjük meg. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: diabetes.hu
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.