Túrógombóc

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tojásmentes.

Hozzávalók (12 gombóchoz)

  • 10 dkg köles
  • 25 dkg laktózmentes túró
  • 250 g laktózmentes natúr joghurt
  • 5 g (kb. 1 kiskanál) negyedannyi édesítő
  • vanília aroma ízlés szerint
  • fél citrom reszelt héj
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 6 evőkanál pirított dió

Elkészítés

Első lépésként a kölest hideg vízben alaposan megmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben kb. 15-20 perc alatt puhára főzzük. Közben a túrót egy villával alaposan összetörjük, majd összeturmixoljuk az édesítővel és az útifűmaghéjjal. Mikor a köles elkészült, összekeverjük a kész túrós masszával, hozzáadjuk a csipet sót, reszelt citromhéjat, illetve a vanília aromát.

A darált diót szárazon megpirítjuk, majd a kész masszából golyókat formázunk, és megforgatjuk benne.
Laktózmentes joghurttal tálaljuk, amit ízlés szerint édesíthetünk is, vagy alternatív megoldásként egy kevés cukormentes lekvárral is megbolondíthatjuk.

Tápanyagtartalom (1 gombócra vonatkozóan – 12 db esetében):

  • energia: 104 kcal
  • fehérje: 5,5 g
  • zsír: 5,2 g
  • szénhidrát: 7,6 g
  • rost: 1,8 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük