Wokban forgatott lazacfilé, friss salátával, szárzellerrel

Megosztás:
Forrás: Pixabay/Illusztráció!

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2025. évi versenyének témája a hagyományos receptek átalakítása az aktuális étkezési ajánlásoknak megfelelő formába.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
267 kcal 25 g 16 g 5 g

Hozzávalók 4 adaghoz

A salátához:

  • 150 gfriss, zsenge salátamix (pl. fejes-, tölgylevél-, madársaláta),
  • 120 g sárgarépa,
  • 100 g kígyóuborka – hámozva, felkockázva,
  • 2 szál zsenge szárzeller,
  • 4 kk. olívaolaj (esetleg szőlőmagolaj),
  • 4 kk. balzsamecet,
  • 1 csokor friss fűszernövény (rozmaring, bazsalikom, citromfű).

A halhoz:

  • 500 g lazacfilé (bőr nélkül),
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 1 kk. só.

Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük az olajat a balzsamecettel és a friss fűszerekkel. A héjától, magházától megtisztított uborkát felkockázzuk és a friss salátalevelekkel átforgatjuk a dresszingben. A kockára vágott halfilét a vékony csíkokra vágott zellerrel és sárgarépával együtt pár csepp olajon aranyszínűre sütjük, vigyázva, hogy a belseje ne száradjon ki. Tálaláskor a salátára halmozzuk a halfilét, fűszernövénnyel illatosítjuk.

Forrás: diabetes.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük