Wokban forgatott lazacfilé, friss salátával, szárzellerrel
- Gasztro
 - 2025. július 25.
 - 12
 
                    A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége 2025. évi versenyének témája a hagyományos receptek átalakítása az aktuális étkezési ajánlásoknak megfelelő formába.
| 1 adag energia- és tápanyagtartalma: | |||
|---|---|---|---|
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | 
| 267 kcal | 25 g | 16 g | 5 g | 
Hozzávalók 4 adaghoz
A salátához:
- 150 gfriss, zsenge salátamix (pl. fejes-, tölgylevél-, madársaláta),
 - 120 g sárgarépa,
 - 100 g kígyóuborka – hámozva, felkockázva,
 - 2 szál zsenge szárzeller,
 - 4 kk. olívaolaj (esetleg szőlőmagolaj),
 - 4 kk. balzsamecet,
 - 1 csokor friss fűszernövény (rozmaring, bazsalikom, citromfű).
 
A halhoz:
- 500 g lazacfilé (bőr nélkül),
 - 2 ek. olívaolaj,
 - 1 kk. só.
 
Egy nagyobb keverőtálban összekeverjük az olajat a balzsamecettel és a friss fűszerekkel. A héjától, magházától megtisztított uborkát felkockázzuk és a friss salátalevelekkel átforgatjuk a dresszingben. A kockára vágott halfilét a vékony csíkokra vágott zellerrel és sárgarépával együtt pár csepp olajon aranyszínűre sütjük, vigyázva, hogy a belseje ne száradjon ki. Tálaláskor a salátára halmozzuk a halfilét, fűszernövénnyel illatosítjuk.
Forrás: diabetes.hu
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.