Cukkinikrémleves medvehagymával
- Gasztro
 - 2025. május 24.
 - 14
 
                    Hozzávalók (4 személyre)
- 1 db nagyobb (kb. 400 g) cukkini
 - 2 gerezd zúzott fokhagyma*
 - 2 marék medvehagyma
 - 2 tk. kókuszzsír
 - 4 dl kókusztej
 - só
 - szerecsendió*
 
Elkészítés
Felhevítjük a kókuszzsírt, majd lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát és az apróra vágott medvehagymát. Sózzuk, beledobjuk a kockázott cukkinit, jól összeforgatjuk. Megvárjuk, míg a cukkini is megpirul, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
Fedő nélkül 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Ízesítjük szerecsendióval, felöntjük kókusztejjel, összeforraljuk. A lángot elzárva hagyjuk hűlni, majd botmixerrel pürésítjük.
Ízlés szerint és diétánknak megfelelően friss medvehagymával, pirítóssal vagy krutonnal tálaljuk.
*Minimális mennyiségben hisztamin-érzékenységben is ízesíthető fokhagymával, szerecsendióval az étel. Azonban akik kis mennyiségben sem tolerálják őket, hagyják el a fokhagymát, szerecsendió helyett pedig őrölt köménnyel bolondítsák meg a levest.
Tápanyagtartalom (1 adag leves)
- Energia:105 kcal
 - Szénhidrát: 5g
 - Zsír: 8g
 - Fehérje: 8g
 
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.