Cukkinikrémleves medvehagymával

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Hozzávalók (4 személyre)

  • 1 db nagyobb (kb. 400 g) cukkini
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma*
  • 2 marék medvehagyma
  • 2 tk. kókuszzsír
  • 4 dl kókusztej
  • szerecsendió*

Elkészítés

Felhevítjük a kókuszzsírt, majd lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát és az apróra vágott medvehagymát. Sózzuk, beledobjuk a kockázott cukkinit, jól összeforgatjuk. Megvárjuk, míg a cukkini is megpirul, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.

Fedő nélkül 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Ízesítjük szerecsendióval, felöntjük kókusztejjel, összeforraljuk. A lángot elzárva hagyjuk hűlni, majd botmixerrel pürésítjük.

Ízlés szerint és diétánknak megfelelően friss medvehagymával, pirítóssal vagy krutonnal tálaljuk.

*Minimális mennyiségben hisztamin-érzékenységben is ízesíthető fokhagymával, szerecsendióval az étel. Azonban akik kis mennyiségben sem tolerálják őket, hagyják el a fokhagymát, szerecsendió helyett pedig őrölt köménnyel bolondítsák meg a levest.

Tápanyagtartalom (1 adag leves)

  • Energia:105 kcal
  • Szénhidrát: 5g
  • Zsír: 8g
  • Fehérje: 8g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük