Teljes kiőrlésű magvas perec
- Gasztro
 - 2025. május 23.
 - 21
 
                    Kiváló ötlet kisétkezésre önmagában is, de akár reggelire vagy vacsorára is sovány sonkával, sajttal és zöldséggel, kenyér helyett.
Hozzávalók:
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
 - 50 g búzafinomliszt
 - 2 dcl cukormentes mandulaital
 - 2 ek. olívaolaj
 - 3 g szárított élesztő
 - 1 közepes tojás
 - pici só
 - magkeverék ízlés szerint: lenmag, tökmag, szezámmag
 
Elkészítés:
A liszteket keverjük össze egy nagy tálban az élesztővel, sóval és olajjal. Apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű növényi italt, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen kb. 1 órán keresztül kelesztjük a duplájára, majd szétosztjuk 10 részre. Hosszú hengereket formázunk, majd perec alakot hajtogatunk belőle.
A felvert tojással lekenjük, és megszórjuk a magvakkal. Ízlés szerint akár sajt is szórható rá. Sütőpapírra helyezzük, majd 200 fokon előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tápértékek 1 perecre vonatkozóan:
- Energia: 130 kcal
 - Szénhidrát: 17 g
 - Fehérje: 5 g
 - Zsír: 4,5 g
 
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.