Teljes kiőrlésű magvas perec

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Kiváló ötlet kisétkezésre önmagában is, de akár reggelire vagy vacsorára is sovány sonkával, sajttal és zöldséggel, kenyér helyett.

Hozzávalók:

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g búzafinomliszt
  • 2 dcl cukormentes mandulaital
  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 g szárított élesztő
  • 1 közepes tojás
  • pici só
  • magkeverék ízlés szerint: lenmag, tökmag, szezámmag

Elkészítés:

A liszteket keverjük össze egy nagy tálban az élesztővel, sóval és olajjal. Apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű növényi italt, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen kb. 1 órán keresztül kelesztjük a duplájára, majd szétosztjuk 10 részre. Hosszú hengereket formázunk, majd perec alakot hajtogatunk belőle.

A felvert tojással lekenjük, és megszórjuk a magvakkal. Ízlés szerint akár sajt is szórható rá. Sütőpapírra helyezzük, majd 200 fokon előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tápértékek 1 perecre vonatkozóan:

  • Energia: 130 kcal
  • Szénhidrát: 17 g
  • Fehérje: 5 g
  • Zsír: 4,5 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük