Cukormentes túrófánk
- Gasztro
 - 2025. május 19.
 - 20
 
                    Hozzávalók (8 adaghoz)
- 250 g zsírszegény túró
 - 60 g por édesítőszer
 - 1 db tojásfehérje
 - 1 citrom reszelt héja
 - 100 g zabpehelyliszt
 - 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
 - 1 mk szódabikarbóna
 - 100 g cukormentes keksz
 - 2 ek olaj a sütéshez
 
A lekvárhoz:
- 300 g fagyasztott málna
 - 80 g por édesítőszer
 - 1 db citrom leve
 
Elkészítés
A lekvárhoz a málnát az édesítővel és a citrom levével egy lábasban 20-30 percig forraljuk, majd egy botmixer segítségével összezúzzuk, és félretesszük lehűlni.
A tésztához a túrót összekeverjük az édesítővel, a tojásfehérjével és a citrom reszelt héjával. A liszteket egybeszitáljuk, elkeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a túróval is. Lefedve 15-20 percre a hűtőbe tesszük.
Az olajat egy lábasban 150-160 fokosra melegítjük, a diétás kekszet pedig összetörjük.
A masszából olajozott kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk, amiket az összetört kekszmorzsába forgatunk, majd utána a forró olajba teszünk. 7-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat, de mint mindennél, az elsőt érdemes tesztelni, hogy biztosan megsüljön.
A szódabikarbóna miatt kicsit megduzzad és könnyű lesz. A házi lekvárral tálaljuk.
Tápanyagtartalom (1 adagban)
- Energia: 230 kcal
 - Fehérje: 10 g
 - Zsír: 5 g
 - Szénhidrát: 35 g
 
Forrás: cukorbetegkozpont.hu
2025. november 3.
Az inzulinkezelés lehetséges módjai, sémái
2025. november 3.
Dupla csoki, nulla bűntudat – a ricottás álomtorta
2025. november 3.
Bringatúra, víz és kaland: így hódították meg az Alpok–Adria útvonalát
2025. november 2.
Sertéskaraj barbecue mártással
2025. november 1.