Cukormentes túrófánk

Megosztás:
Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Hozzávalók (8 adaghoz)

  • 250 g zsírszegény túró
  • 60 g por édesítőszer
  • 1 db tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 100 g zabpehelyliszt
  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 100 g cukormentes keksz
  • 2 ek olaj a sütéshez

A lekvárhoz:

  • 300 g fagyasztott málna
  • 80 g por édesítőszer
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

A lekvárhoz a málnát az édesítővel és a citrom levével egy lábasban 20-30 percig forraljuk, majd egy botmixer segítségével összezúzzuk, és félretesszük lehűlni.

A tésztához a túrót összekeverjük az édesítővel, a tojásfehérjével és a citrom reszelt héjával. A liszteket egybeszitáljuk, elkeverjük a szódabikarbónával, majd összedolgozzuk a túróval is. Lefedve 15-20 percre a hűtőbe tesszük.

Az olajat egy lábasban 150-160 fokosra melegítjük, a diétás kekszet pedig összetörjük.
A masszából olajozott kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formázunk, amiket az összetört kekszmorzsába forgatunk, majd utána a forró olajba teszünk. 7-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat, de mint mindennél, az elsőt érdemes tesztelni, hogy biztosan megsüljön.

A szódabikarbóna miatt kicsit megduzzad és könnyű lesz. A házi lekvárral tálaljuk.

Tápanyagtartalom (1 adagban)

  • Energia: 230 kcal
  • Fehérje: 10 g
  • Zsír: 5 g
  • Szénhidrát: 35 g

Forrás: cukorbetegkozpont.hu

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük